Etkinlikler & Fuarlar

Hisarlar Grup’un tarım makineleri büyük ilgi gördü

Published

on

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen uluslararası tarım fuarı Inter Agro 2013’te tarım makinelerini tanıtan Hisarlar Grup, başta çiftçiler olmak üzere katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı. Fuarda iki firmadan bayilik başvurusu aldıklarını söyleyen CEO Zafer Türker, Avrupa’nın sayılı tarım makinesi üreticilerinden biri olarak, Inter Agro’nun ardından ihracattaki faaliyetlerine hız vereceklerini söyledi. Türker, “Türkiye tarım makineleri sektörünün 1’inci, Türkiye’nin 122’nci ve Eskişehir’in 3’üncü Ar-Ge merkezine sahip olma özeliğini taşıyoruz. Ülkemizden de dünya markaları çıkabileceğine olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

Tarım makineleri sektöründe Türkiye’de pek çok ilke imza atan Hisarlar Grup, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de düzenlenen uluslararası tarım fuarı Inter Agro 2013’e katıldı. Avrupa’nın en büyük 26’ıncı traktör ve tarım makinesi üreticisi konumunda bulunan Hisarlar, fuarda tarım makineleri toprak frezesi grubunda yer alan mikser, sap parçalama ve rototiller ürünlerini tanıttı.

Ürünlerinin fuarda gördüğü yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını belirten Hisarlar CEO’su Zafer Türker, “Bu yıl 25’inci kez düzenlenen Inter Agro’daki standımız, başta çiftçiler olmak üzere katılımcılardan büyük ilgi gördü. İki firma da bayilik başvurusunda bulundu. Avrupa’nın sayılı üreticilerinden biri olarak, işgücünün yaklaşık dörtte birini tarım sektöründe istihdam eden Ukrayna’da bulunmak bizim için gerçekten büyük önem taşıyordu. Burada kurduğumuz olumlu ilişkilerin tarım makineleri alanındaki ihracat kapsamımızı daha da genişletmemize yardımcı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Cironun yüzde 3’ü Ar-Ge’ye

Hem tarım makinelerinde hem de ilk yerli 4×4 arazi aracı TURKAR’da yeni ürün geliştirme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini kaydeden Türker, bu çalışmalar doğrultusunda son olarak sap parçalama, dal parçalama, çayır biçme, kare balya ve silindir balya makinelerini portföylerine eklediklerini söyledi. 2012 yılı cirosunun yüzde 3’ünü Ar-Ge’ye ayırdıklarını vurgulayan Türker, “Grup olarak en önemli farklılıklarımızdan biri de yenilikçiliğe ve Ar-Ge’ye verdiğimiz önemde yatıyor. Türkiye tarım makineleri sektörünün 1’inci, Türkiye’nin 122’nci ve Eskişehir’in 3’üncü Ar-Ge merkezine sahip bir grup olarak, ülkemizden de dünya markaları çıkabileceğine olan inancımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Türker, Türkiye’nin ilk traktör kabini üretimini gerçekleştiren Hisarlar Grup’un, ayrıca dış mekan spor aletleri ve toprak işleme makinesi üretimi gibi ilklerin yanı sıra, John Deere ile birlikte dünyanın ilk traktör arkası çekilebilen pamuk hasat makinesi üretimine de imza attığını belirtti.

Hisarlar Grup, Eskişehir’in Çukurhisar mevkiinde bulunan ana yerleşkesinde, yaklaşık 45 bin metrekare kapalı, 70 bin metrekare açık alana ve tarım makineleri üretimi yapılan 5 bin metrekare kapalı, 15 bin metrekare açık alana sahip üretim tesislerinde, 800 kişilik çalışan ekibi ile yeni ürün geliştirme çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Hisarlar Grup hakkında:

Eskişehir’de, 9 futbol sahası büyüklüğündeki tesislerinde, tarım makineleri ve yedek parçalarından traktör kabinine, otobüs şasisinden havaalanı araçlarına, demiryolu ve iş makineleri komponentlerinden savunma sanayi makine komponentlerine kadar birçok alanda üretim faaliyetlerinde bulunan Hisarlar Grup, 1974’den bu yana oluşmuş 40 yıllık bilgi birikimi ve endüstriyel deneyimi ile bölgesinde makine imalat sanayinin öncü firmaları arasında yer alıyor.

Yurtiçi ve yurtdışı firmaların nihai ürünleri için ürettiği yarı mamul parça, komponent ve ünite üretiminden, kendi nihai ürünlerini üretebilecek ve kendi markasını yaratabilecek bir teknolojik gelişim ve ekonomik büyüme safhasına girmiş bulunan Hisarlar Grup, Ar-Ge’ye verdiği önem ve bu yönde gerçekleştirilen ciddi yapılanmalar ile tarım makinaları sektöründe Türkiye’nin ilk ve tek Ar-Ge merkezinin de sahibi olmuştur. Geleceğin ürünlerinin doğmasında ve geliştirilmesinde artış sağlayacak bu merkezde ülkemiz insanlarının temel ihtiyaçlarını ön planda tutmak Hisarlar Grup’un tek gayesidir.

Hisarlar Grup, TÜBİTAK Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri kapsamında desteklenerek, üniversite işbirliğiyle özgün tasarımlar altında üretilen TURKAR 4×4 Çok Fonksiyonlu Arazi Aracı’nı, Türkiye’nin öz markası olarak yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmaktan büyük onur ve gurur duymaktadır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version