Haberler

Hisarlar Grup İTO’da “tecrübelerini paylaştı”

Published

on

Makine imalat sanayinin öncü firmalarından biri olan Hisarlar Grup, İstanbul Ticaret Odası tarafından gerçekleştirilen Tecrübe Paylaşım Platformu’nda katılımcı firma olarak yer aldı. Platform kapsamında gerçekleştirilen panelde konuşan Hisarlar Grup Operasyon Direktörü Haluk Selvi, şirketlerde üretimin ve değer artışının anahtarı olarak, insana, sisteme ve kurumsallaşmaya yatırım yapmanın önemini vurguladı.

Makine imalat sanayinin öncü firmalarından biri olan Hisarlar Grup, diğer sanayi firmalarına yol göstermek amacıyla gerçekleştirilen etkinliklerde yer almayı sürdürüyor. Daha önce ticaret ve sanayi odaları gibi dernek ve kuruluşlar tarafından düzenlenen etkinliklerde sunumlar yaparak diğer firmalara rol model olan Hisarlar Grup, bu etkinlikler kapsamında yaptığı sunum ve konuşmalarla, özellikle KOBİ’lerin ve diğer sanayi kuruluşlarının üretimlerini artırmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Hisarlar Grup son olarak, geçtiğimiz günlerde katıldığı Tecrübe Paylaşım Platformu’nda “değer üretimi ve ihracatı artırma yöntemleri” üzerine bir sunum gerçekleştirdi. İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlenen etkinlikte bir sunum gerçekleştiren Hisarlar Grup Operasyon Direktörü Haluk Selvi, ihracat için ve katma değerli ürünler üretmek için üretim felsefesinin değişmesi gerektiğini ve mevcut üretim sistemleriyle farkındalık yaratılamayacağını belirtti. Moderasyonu Dünya Gazetesi Yazarı ve Danışman Şefik Ergönül tarafından gerçekleştirilen panelde, global rekabet koşullarında, mevcut ürünlerin artık herkes tarafından yapıldığını vurgulayan Selvi, global pazarlarda rekabet için artık üretim felsefesinin değişmesi gerektiğine dikkat çekerek, her müşteri için farklı değer önerilerinin sunulması gerektiğini dile getirdi.

Selvi gerçekleştirdiği sunumda, firmaların ihracatlarını artırmaya yönelik olarak dikkate alması gerekenleri ise, insana, sisteme ve kurumsallaşmaya yatırım yapmak, uluslararası fuarlara katılmak, müşteri için değer zincirinde daha fazla yerde olmak, farklı kabiliyetteki diğer firmalara ortaklıklar geliştirmek, lojistik süreçlere hakim olmak, ulusal ve uluslararası marka ve proje teşviklerini kullanmak, ulusal yatırım teşviklerini kullanmak, Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmak, tasarım kabiliyetini geliştirmek, Ar-Ge teşviklerinden faydalanmak, finansman çözümlerine kolay ulaşmak, doğru danışmanlık almak, odaklanma stratejisi uygulamak, etkin pazar araştırması yapmak, farklı ve yeni pazarlara (ülkelere) ulaşmak, ticari ataşeliklerden ve yurtdışı resmi / özel temsilciliklerden destek almak, web sitesi ve sosyal medya iletişimini iyi kullanmak olarak sıraladı.

Hisarlar Grup’un ilk altı aydaki ihracat performansı yüksek

Haluk Selvi, konuşması sırasında, Hisarlar Grup’un 2012 yılına ait ihracatının 27 milyon 600 bin Dolar olarak gerçekleştiğini belirtirken, firmanın 2013’ün ilk altı ayında ise 12 milyon 600 bin Dolar tutarında ihracat gerçekleştirdiğini belirtti.

 

Geleceği, üretilecek yeni iş modelleri belirleyecek

Konuyla ilgili olarak konuşan Hisarlar Grup CEO’su Zafer Türker, “Her müşteri veya ürün grubu için hazırlanacak ayrı stratejiler sayesinde, üretilecek iş modelleri gelecek planlamalarda etkili olmaktadır. Bu planlar sayesinde yeni pazarlara, yeni müşterilere doğru materyal ve doğru yollarla ulaşma imkanı yakalanabiliyor. Bu doğrultuda firmanın vizyonu ve değerleri doğrultusunda hazırlanacak iş planları geleceğe ışık tutacaktır” dedi. Türker sözlerini şöyle sürdürdü: “En iyi işler, ortak bir vizyonla tek bir birim olarak yapılanlardır. Bunun kapsamında bilgi paylaşımı, karşılaştırmalı değerlendirme, ekip çalışması ve en üstün kaliteye ve çevresel ilkelere uygun hareket etme bulunabilir. Bir yönetim sistemi, kuruluşunuzun işlem optimizasyonu, yönetim odağı ve disiplinli yönetimsel düşünce gibi çeşitli stratejilerle bu hedefleri gerçekleştirmesine yardımcı olur”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version