Haberler

HİDROMEK, Japon Mitsubishi Heavy Industries’in Motor Greyder iş kolunu satın aldı

Published

on

HİDROMEK, Japon Mitsubishi Heavy Industries’in Tayland’da yerleşik greyder üretim tesisini ve tüm tasarım, üretim, know-how, teknolojisi ve satış sonrası hizmetleriyle birlikte satın aldı. Yeni yatırımla birlikte ürün gamını genişletecek olan HİDROMEK, global pazarlardaki gücünü daha da artıracak.

HİDROMEK AŞ. (HMK)  18 Kasım 2013 tarihinde Japonya’da yerleşik Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) firmasıyla Motor Greyder işini devralmak üzere anlaşma imzaladı.

Türkiye pazar lideri HİDROMEK, Kazıcı Yükleyici ve Hidrolik Ekskavatör ürün gamını kendi markası altında Ankara ve İzmir’de yerleşik tesislerinde üretiyor.

HİDROMEK Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Bozkurt, bu anlaşmayla, HİDROMEK’in Mitsubishi Heavy Industries’in (MHI) zemin tesviyesi, yol inşaatı, kar mücadelesi gibi önemli faaliyetlerde kullanılacak dünyada da kabul görmüş Motor Greyder işini devraldıklarını belirtti. Anlaşma kapsamında MHI’nin tüm tasarım ve üretim know-how’ı, teknolojisi ve satış sonrası operasyonlarının yanı sıra MHI ürünlerinin şimdiye kadar üretilerek dünyaya dağıtıldığı Tayland’da yerleşik üretim tesisi olan MHI-Pornchai Machinery Co., Ltd. firmasının tüm hissesinin de yer aldığını söyleyen Bozkurt, “Bu anlaşmayla HİDROMEK Motor Greyder’lerin ürün geliştirme, üretim, dağıtım ve servis ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

“Yapılan anlaşma her iki tarafın menfaatlerini en üst düzeyde tatmin etmektedir” diyen Bozkurt, sözlerine şöyle devam etti:”MHI tarafından ana iş yetkinliklerine odaklanma sağlanırken HİDROMEK tarafında güçlendirilmiş bir ürün gamıyla yeni pazarlara açılacağız. Bu sayede şirketimizin satış ve ihracatının büyütülmesi sağlanacak. HİDROMEK dünyaca tanınmış Motor Greyder hattını kendi ürün gamına dâhil ederek müşterilerine daha geniş bir ürün yelpazesi sunabilmenin yanında mevcut Kazıcı Yükleyici ve Hidrolik Ekskavatör ürünlerini de Asya ve ASEAN pazarlarına sunacak. Bu stratejik hamle HİDROMEK’in 10 senelik büyüme planını ve İş Makinalari sektöründe global bir marka olma hedefini destekliyor.”

HİDROMEK, söz konusu devralma işlemi kapsamında MHI’ın Tayland’daki üretim operasyonlarını mevcut çalışanlarını muhafaza ederek devam ettirecek. Dünya çapındaki nihai müşterilere her türlü destek HİDROMEK’in kendi dağıtım ağının yanı sıra, koşullar el verdikçe MHI’nin mevcut ilişkileri de kullanılarak sağlanacak. Bu anlaşma doğrultusunda MHI’ın, Motor Greyder’lere bir süre daha üretim için gerekli parça ve aksamın yanı sıra teknik destek sağlayacağını kaydeden Hasan Basri Bozkurt, belirli bir süre boyunca Japonya’daki müşterilere satış sonrası hizmetin sunulacağını söyleyerek “Bu sürelerin bitiminde tüm bu faaliyetlerin tamamı HİDROMEK tarafından yerine getirilecek. Yaptığımız bu devralma HİDROMEK’in iş makinası sektöründe dünya markası olma vizyonunun hayata geçirilmesi yönündeki harika yolculuğunda önemli bir kilometre taşı olacak” diye konuştu.

HİDROMEK hakkında

Kurulmuş olduğu 1978 den beri, sürekli büyüyen HİDROMEK firması Kazıcı Yükleyici ve Hidrolik Ekskavatör ürün gamını kendi markası altında Ankara ve İzmir’de yerleşik tesislerinde üretmektedir. Türkiye’nin iş makinası üretimi ve pazarında lider konumda olan HİDROMEK, ürünlerini 100 den fazla bayi dağıtım kanalı ile 5 kıtada 50 den fazla ülkeye ihraç etmektedir. Yurtdışı operasyonlarına destek olarak Barcelona, İspanya ve Krasnodar, Rusya da yerleşik kendine ait Satış ve Satış Sonrası Hizmet merkezi de bulunmaktadır. HİDROMEK 1,400 çalışanı ile 2012 yılında US$342 milyon ciroya ulaşmıştır. Türkiye de ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 115. sırada yer almaktadır. HİDROMEK, KHL yayın gurubu tarafından oluşturulan ‘Dünyadaki en büyük 50 İş Makinası Üreticisi’ listesindeki 46. sıradaki yerini daha yukarılara taşımayı hedeflemektedir. HİDROMEK bu prestijli listeye girmeyi başaran ilk ve tek Türk firmasıdır.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version