GIDA & İÇECEK

Herbalıfe Dünya Başkanı: “Türkiye heyecan verici bir pazar, yatırım gündemimizde”

Published

on

Doğrudan satış sistemi pazarında dünyada ilk üç firma arasında yer alan Herbalife, Türkiye’ye odaklandı. Türkiye’de 2013’ün ilk  yarısında yüzde 17 büyüme gerçekleştiren Herbalife, üretim için fırsat kolluyor

 

Dünyada 6 bölge üzerinden 88 ülkede kilo kontrolü, beslenme ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren Herbalife, Türkiye’yi stratejik pazar olarak seçti.

Distribütörleri ile buluşmak için Türkiye’ye gelen Herbalife’ın Dünya Başkanı Des Walsh, Swiss Otel’de basınla bir sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Faaliyet gösterdikleri ülkeler içinde en hızlı büyüyenlerden birisinin Türkiye olduğunu belirten Des Walsh, Türkiye’de artan genç nüfus ile sağlıklı ve aktif yaşam bilincindeki yükselişin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Des Walsh Herbalife’ın dünyadaki ve Türkiye’deki konumuyla ilgili önemli mesajlar verdi. Des Walsh: “Herbalife olarak dünyada perakende satış ciromuz 6 milyar dolar. Son 10 yıldır ortalama büyüme oranımız yüzde 13 oldu. Son 16 çeyrektir de çift haneli büyüme rakamlarına ulaştık. Türkiye’nin de içinde bulunduğu EMEA Bölgesi’ndeki büyümemiz ise bu yılın ilk 6 ayında çift haneleri buldu. 2013 yılının ilk altı ayında Türkiye’de ise yüzde 17 büyüdük” diye konuştu.

Türkiye, Herbalife’ın Avrupa’daki ilk 10 büyük pazarından biri

Besin takviyesi ürünü üreten dünyadaki en büyük tesisi şu an ABD’de inşa ettiklerini belirten Des Walsh, bu yatırımın 130 milyon dolara mal olacağını söyledi. Avrupa’da da üretimlerinin olduğunu kaydeden Walsh, Türkiye’de de yatırım planladıklarını söyledi. Türkiye’nin kendileri için büyüme potansiyeli çok iyi olan bir ülke olduğunu dile getiren Des Walsh, “Yatırım için de bu potansiyel çok önemli. Türkiye’yi önemli ölçüde bir fırsat ülkesi olarak görüyoruz. Türkiye, Herbalife’ın Avrupa’daki ilk 10 büyük pazarından birisi. Önümüzdeki 3-4 yıllık periyotta Türkiye’deki yerel imkanlardan ve ölçek ekonomisinden yararlanmamız mümkün olacak”  dedi.

“Tarladan sofraya programını başlattık”

Dünyada 2 yıl kadar önce tarladan sofraya programını başlattıklarını belirten Des Walsh, “ 2 yıl öncesine kadar üçüncü taraflar, özel formülümüzü kullanarak bizim için üretim yapıyordu. Artık 2 yıldır bazı ülkelerde bize tahsis edilmiş tarlalarda kendimiz ekim yapıyoruz. Her aşamasını takip ettiğimiz ürünlerimizi, tohumdan başlayarak sofraya getiriyoruz” diye konuştu. Des Walsh, Türkiye’nin verimli topraklarında üretim yapmaya da sıcak baktıklarını ifade etti.

 

Türkiye’de 30 bin, dünyada 3 milyon distribütör

Herbalife’ın Türkiye’de deneyimli ve güçlü bir distribütör ağına sahip olduğunu belirten Des Walsh, “Türkiye’de 30 bin distribütörümüz var. Bu distribütörlerimizden yüzde 70’ini kadınlar oluşturuyor. Türkiye’de part time olarak çalışan ve en az kazanan distribütör geliri ayda 200 Euro. En çok ise yılda birkaç 100 bin Euro kazanan distribütörümüz var. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok kazanan distribütörlerimizin toplam içindeki oranı yüzde 1. Aktif distribütörlerimizin çoğu bu işi ek gelir olarak yapıyor” dedi.

Dünyadaki distribütörleri hakkında da açıklama yapan Des Walsh, “Dünyada 3 milyon distribütörümüz bulunuyor. Bunun 2 milyonuna ‘toptan müşteri’ diyoruz; yani kullanmak için alanlar. 1 milyon distribütörümüz ise aktif satış yapanları temsil ediyor. Bu toptan müşterimiz dediklerimizi çok önemsiyoruz ve artık onlar için distribütör değil ‘üye’ tabirini kullanıyoruz. 500 bin de yeni distribütör adayımız var. Bu adaylar ürünlerimizi alıp denediler ve çevrelerine de önermeye başladılar” şeklinde ifade etti.

Obeziteyle mücadele önemli

Türkiye’de başka ülkelere kıyasla sağlık hizmetinin giderek artan devlet harcama kalemlerinden biri olduğunu söyleyen Des Walsh, “Bunun en önemli nedenlerinden biri de obezite. Sağlık Bakanlığı’nın yürüttüğü obeziteyle mücadele çalışmalarını destekliyoruz. Biz de ürünlerimizle insanların sağlıklı yaşamına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bu konuda yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda da Türk Kalp Vakfı ürünlerimizi destekliyor” diye konuştu.

Ronaldo’nun ailesi de Herbalife distribütörü

Herbalife’ın dünyada ses getiren önemli projelere de imza attığını belirten Des Walsh, bu projelerin başında eğitim ve sporun geldiğini söyledi. Dünyada 100’den fazla sporcu ve takıma sponsor olduklarını hatırlatan Des Walsh, şunlara dikkat çekti: “ABD’den La Galaxy, Meksika’dan FC Pumas, Brezilya’dan Botafogo, Rusya’dan Spartak Moskova ve Belçika ile Venezuela milli takımları bunların başında geliyor. Haziran 2013’ten itibaren Real Madrid’in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo’nun da resmi beslenme sponsoru olduk. Ronaldo, zaten daha önce bizim ürünlerimizi tanıyordu. Çünkü ailesinden birisi Herbalife distribütörüydü. Ronaldo’nun performansını artırmaya yönelik yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz. Bu ürünleri geliştirdiğimizde herkesin kullanımına sunacağız. Bu çalışma ile yeni bir sporcu beslenme ürünleri ortak markası da yaratacağız.”

Türkiye’de sosyal sorumluluğa yatırım

Türkiye’deki sponsorlukları hakkında bilgi veren Herbalife Türkiye Genel Müdürü Ozan Özsavaşcı ise Herbalife Türkiye’nin 2008’den bu yana Acil İhtiyaç Projesi Vakfı ile bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini anlattı. Ozan Özsavaşcı, bu proje ile ihtiyaç sahibi çocukların sağlıklı beslenmelerini destekleyici gıda yardımı ile eğitimleri için burs yardımı yaptıklarını belirtti. Bu yıl Türkiye’de 15’inci yıllarını kutladıklarını belirten Ozan Özsavaşcı, şunları dile getirdi: “Sporcu beslenmesine çok önem veriyoruz. Türkiye’de de bu konuda sporculara destek veriyoruz. 15’inci yılımız kapsamında, dünyada ve Türkiye’de rüzgar sörfü alanında önemli başarılara imza atan Çağla Kubat ve Türk Kalp Vakfı ile işbirliği yaptık. Daha önce de olimpiyat sporcularına destek vermiştik. Türkiye’de çeşitli sivil toplum kuruluşları, sporcu ve takımlar ile işbirliği yapmaya devam edeceğiz. Özellikle çocukların daha sağlıklı beslenmesinin desteklenmesini çok önemsiyoruz. Bu konuyu, Herbalife Türkiye olarak görev kabul ediyoruz.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version