Haberler

GÜBRETAŞ bayilik sözleşmesi 12. yılında yeniledi

Published

on

İSTANBUL (AA) –   Gübre Fabrikaları TAŞ (GÜBRETAŞ), Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile ilk olarak 14 Aralık 2001’de imzaladığı bayilik sözleşmesini 12. yıl dönümünde yeniledi.

GÜBRETAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, kimyevi gübre ihtiyacını GÜBRETAŞ’tan karşılamaya devam edecek. GÜBRETAŞ, Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ile ilk olarak 14 Aralık 2001’de imzaladığı bayilik sözleşmesini 12. yıldönümünde yeniledi. Yenilenen sözleşme ile Tarım Kredi Kooperatifleri 2018 yılına kadar tüm kimyevi gübre ihtiyacını GÜBRETAŞ’tan karşılayacak.

Açıklamada sözleşmenin imza törenindeki ifadelerine yer verilen Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü ve GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kutlu, imzalanan beş yıllık sözleşmenin GÜBRETAŞ’a olan güvenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Tarım Kredi Kooperatifleri ile GÜBRETAŞ arasındaki işbirliğiyle gübre satışındaki paylarını 2-3 kat artırdıklarını dile getiren Kutlu, “Önümüzdeki yıllarda bunun daha yukarılara çıkarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu sözleşme öncesinde harcanan yoğun bir emekle konuyla ilgili yaptığımız beş çalıştay, uzatılan sözleşmenin detayları belirlendi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tarım Kredi Kooperatifleri ve GÜBRETAŞ’ın son yıllarda çok başarılı ve önemli işlere imza attığını dile getiren Kutlu, GÜBRETAŞ’ın gübre üretiminin üçte birini karşılayan, İran’da Türkiye’nin en büyük dış yatırımını yapan, lojistiği ve mevcut depolarıyla Türkiye’nin her yerine 24 saat içinde gübre gönderecek hizmet kalitesine erişmiş bir şirket haline geldiğini kaydetti.

GÜBRETAŞ’ın 2001’de 570 bin ton gübre satış hacmi varken bugün bu rakamın 1 milyon 600 bin tona ulaştığını aktaran Kutlu, “Tarım Kredi Kooperatifi olarak her zaman daha iyisini ve daha güzelini yapmak için azimle çalışıyoruz. Biz çiftçiye zamanında kaliteli, uygun fiyata gübre temin etmek zorundayız, bunun içinde herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır” açıklamasında bulundu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcı Veli Çelebi ise, “GÜBRETAŞ ve Tarım Kredi Kooperatifinin ortaklaşa hazırladığı, 2014-2018 yıllarını kapsayan bu sözleşmede emeği geçen her iki tarafa da teşekkür ediyorum ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu sözleşmeyle kooperatif ortaklarımıza gübre konusunda hızlı ve güvenli tedarik sunmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta da, yeni sözleşmenin ciro bazında düşünüldüğünde yaklaşık en az 5-6 milyar liralık bir değer anlamına geldiğini aktararak, bu sözleşmeyi imzalamanın heyecan verici olduğunu dile getirdi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version