Etkinlikler & Fuarlar

Google vergi vermeli mi?

Published

on

İşte bu ve benzeri soruların cevabı, TELKODER’in ICT Summit NOW-Bilişim Zirvesi’13 kapsamında, 26 Eylül Perşembe günü Haliç Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği, Medya-İnternet Yakınsaması panelinde aranacak. Telekom şirketleri ile OTT’ler açısından rekabet, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de telekomünikasyon sektörünün önemli gündem maddelerinden biri haline geldi. Örneğin; Google’ın 2006 yılında 1.65 milyar dolar karşılığında aldığı Youtube ile sunduğu uçsuz bucaksız video içerik dünyasına ulaşmak isteyen milyonlarca tüketici, hizmet aldıkları telekom şirketleri aracılığıyla bu içeriklere erişim sağlıyor. İşte bu noktada telekom işletmecileri cephesinde; gelir, altyapı yatırımı, hizmet kalitesi vb. alanlarda önemli sorunlar ortaya çıkabiliyor.

Özellikle Türkiye’de hizmet sunan telekom şirketlerinin geleceği ve dolayısıyla da tüketicilere sunulan hizmetlerin verimliliği açısından gerekli düzenlemelerin ve yatırım politikalarının oluşturulmasının ilk adımları bu panelle atılacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Rekabet Kurumu (RK) ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) gibi üç önemli yapının aynı etkinlikte telekomünikasyon sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek olması da panelin ilgi çeken bir diğer özelliğini oluşturuyor.

Açılış konuşmasını TELKODER Başkanı Yusuf Ata Arıak’ın yapacağı ve Bilişim Zirvesi gündeminde önemli bir yere sahip olan panel, Kasımpaşa Salonu’nda saat 13:30 ile 15:00 arasında gerçekleştirilecek.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version