Haberler

Goodyear, “Yol GüvenliğiProjesi” ile genç ve acemi sürücülere yol gösteriyor!

Published

on

Goodyear,yeni yol güvenliği kampanyalarında Avrupa Sürücü Okulları Birliği(EFA) ile birlikte çalışacak.

GoodyearAvrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA), Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ilebirlikte üstlendiği yeni bir araştırma projesinin bulgularını paylaştı.Goodyear Şirketi, araştırmanın yanı sıra, “Yol Güvenliği Projesi”ninsonuçlarını içeren rapor ile Önce Güvenli Sürüş: Acemi Sürücüler için YolGüvenliğinin Artırılması” çalışmasını da yayınladı. Rapor, Avrupa UlaşımGüvenliği Konseyi’nin, 28 Kasım 2013 tarihinde Brüksel’de düzenlediği paneldetanıtıldı ve görüşüldü.  

Goodyear’ınAvrupa Sürücü Okulları Birliği ile birlikte yürüttüğü projede; Avrupa’dakisürüş eğitmenlerinin, genç sürücülerin yol güvenliğine yönelik yaklaşımınaodaklanıyor. Proje; Goodyear’ın acemi ve genç sürücülerin yol güvenliğineilişkin mevcut araştırması üzerine oturtuluyor ve acemi sürücülerin yolgüvenliğinin artırılması için kanun yapıcılara, yol güvenliği paydaşlarına ve otomotivsanayisine tavsiyelerde bulunuyor.

Buaraştırma, Goodyear’ın dördüncü yıllık yol güvenliği anketi olmakla birliktesürücü eğitiminin rolüne odaklanan ilk çalışma. Goodyear Şirketi, son iki yıldırAvrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) ile birlikte çalışmalar yürütüyor. Buaraştırmada, Avrupa’nın yanı sıra, Rusya, Türkiye ve Güney Afrika’yı dakapsayacak şekilde toplam 2334 sürüş eğitmeninin görüşleri alındı. Ayrıca,araştırma, ebeveynlerin gençlerin sürüş alışkanlıkları üzerindeki önemlietkileri ve pazarlar arasındaki sürüş eğitimi farklılıkları gibi ilginçbulguları derleyen ilk anket olma özelliğini taşıyor.

Goodyearve EFA “Yol Güvenliği Projesi”nin sonuçlarına ilişkin raporu genişleterek,sürüş eğitmenleri için en önemli konuları gündeme taşımayı, güvenli ve sorumlubir sürüş için  genç sürücülerinfarkındalığını artıracak yaklaşımlar keşfetmeyi amaçlıyor. Goodyear tavsiyeleriile, siyasetçileri, test uygulamalarına araba bakımının dahil edilmesi ve test süreçleriningeliştirilmesi için araştırmalar yapılmasına yönelik kanun tasarılarıhazırlamaya yönlendirebilir.

Araştırmaile ilgili görüşlerini sunan Goodyear Avrupa, Orta Doğu ve Afrika TüketiciLastikleri Başkan Yardımcısı Michel Rzonzef: “EFA’nın acemi sürücüleriçin yol güvenliğinin artırılmasına yönelik Goodyear ile işbirliği içindeçalışmasını sevinçle karşılıyoruz. Araştırmalarımız gösteriyor ki, kanunyapıcılar ve otomotiv sektörü birlikte çalışarak deneyimsiz ve acemi sürücülerinyol güvenliğiyle ilgili farkındalığını daha fazla artırabilir. Araba kullanmayınasıl öğrendiklerini ve yol güvenliğiyle ilgili davranışlarını etkileyenfaktörlerin neler olduğunu anlamak istiyoruz. Bu nedenle, sürüş eğitmenlerindenaldığımız geri bildirimlerle, sürüş eğitiminin son kırk yılda nasıl değiştiğinive  olası gelecek trendlerinin neler olacağınıgörmeyi hedefledik” dedi.

Goodyear’ınbu projesi, eğitim ve testte en iyi uygulama olup acemi sürücülerin güvenlisürücüler olması için etkili koçluk tekniklerini kapsıyor. Araştırma ayrıca,sürücü eğitimlerini geliştirecek yeni teknolojiler ve acemi sürücülerin arababakımıyla ilgili bilgi seviyeleri gibi birçok konuyu ele alıyor.

Goodyearve EFA bu verileri, Yol Güvenliği Projesi yol haritasını şekillendirmek içinkullanmayı amaçlıyor. Goodyear, sürücü okullarıyla daha yoğun işbirliği kurarak,deneyimsiz ve genç sürücüleri yolda daha güvenli olabilmeleri konusundabilgilendirmenin ve toplumsal farkındalık yaratacak kampanyaların önemininaltını çiziyor.

Goodyear’ınprojesi ile ilgili konuşan Avrupa Sürücü Okulları Birliği (EFA) BaşkanıJohn Lepine: “Goodyear ile tekrar çalışma fırsatı bulduğumuz bu proje,Avrupa genelindeki sürüş eğitmenlerinin tutumlarını anlamamızda çok önemli birrol oynayacak. Goodyear’ın önceki yol güvenliği araştırmasının yanı sıra, 2013programından edineceğimiz öngörüler de sürücülerin yol güvenliği eğitimlerininrolünü anlamamızda bize destek olacaktır” dedi.

 

Raporun tamamınıindirmek için www.goodyear.eu.

 

Editöre notlar

Anket Yöntemiyle ilgili Olarak

Çalışma, sürüş eğitmenlerinin yolgüvenliği farkındalığı, inançları ve genç sürücüler arasındaki uygulamalarındaha iyi anlaşılması için Goodyear adına Reputation Inc. tarafından yürütüldü.Anket, on beş farklı ülkedeki sürüş eğitmenine dağıtılmış olan 37 soruiçermektedir. Yer alan ülkeler: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka,Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Polonya, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık,Rusya, Türkiye ve Güney Afrika’dır. Her ülkede, sürüş eğitmenlerinin sayısıaraştırıldı ve daha sonra her ülkeden katılımcıların anketi doldurması istendi.Anketteki tüm sorulara verilen cevaplar toplandı ve hem tek tek ülke bazındahem de Avrupa geneli olarak incelendi. AB analizine dahil edilen ülkeler:Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya,Hollanda, Polonya, İsviçre, İspanya, Birleşik Krallık (örnek boyut n=2334). GenelAvrupa analizi yapılırken, veriler, ülke nüfusuna göre eşit değerlendirildi;böylece her ülkeye eşit hak tanınmış oldu. Saha çalışması Ağustos-Eylül 2013arasında yapıldı. Görüşmeler, ülkenin yerel dilinde online yürütüldü. Anketintüm sonuçları talep üzerine sunulabilir.

 

Goodyear Hakkında

Goodyear,dünyanın lider lastik şirketlerinden biridir. Yaklaşık 69,000 çalışanı bulunanGoodyear Şirketi, dünya çapında 22 ülkede 52 üretim tesisine sahiptir. İkiİnovasyon Merkezinden biri Akron, Ohio’da diğeri Colmar-Berg, Lüksemburg’dabulunmaktadır ve bu merkezler sektörün teknoloji ve performans standartlarınıbelirleyen son teknoloji ürün ve hizmetler üretmek için çalışmaktadır. Goodyear,Avrupa’da Avrupa Yol güvenliği Sözleşmesini (ERSC) imzalayan taraflardanbiridir. Goodyear, tüketicilerin çevre ve güvenlik açılarından lastikperformansını daha kolay anlayabilmeleri için AB Lastik Etiketinin kullanılmasıfikrini de desteklemektedir. Goodyear, lastiğin içerisindeki basıncı izleyecekelektronik bir sistem olan Lastik Basınç İzleme Sisteminin 2012’deki tüm yeniarabalarda ve 2014’ten itibaren tüm arabalarda tanıtılmasını desteklemektedir.Goodyear, Avrupa Birliği üye devletlerinin, kış koşullarındaki yol güvenliğiniartıracak yasalar koymalarını desteklemektedir. Goodyear, yol güvenliğininönemliliğini göstermek için paydaşlarıyla birlikte çalışmaktadır.

Goodyear ve ürünlerihakkında daha fazla bilgi için www.goodyear.com.

 

AvrupaSürücü Okulları Birliği(EFA)Hakkında

EFA, sürüş eğitimi, eğitmenin tutumu,sürücü gelişimi, acemi sürücülerin ileri eğitimi, çevre dostu sürüş ve yolgüvenliğiyle ilgili diğer hususlarla ilgilenen tüm Avrupa makamları, kurum vekuruluşlarıyla birlikte 25 Sürücü Okulu Birliği’nin menfaatini temsiletmektedir. Yol güvenliğinde iyileştirmeye sebep verecek her türlü teşvikidesteklemektedir.

Temel hedefleri arasında: Sürüşeğitmenlerinin ve öğretmenlerinin eğitiminin ve sınav yöntemlerininuyumlaştırılması; tüm kategorilerdeki sürücülerin eğitimi için müfredatın veeğitim kavramlarının hazırlanması ve uyumlaştırılması; tüm kategorilerdekisürücülerin ileri eğitimi için müfredatın hazırlanması ve uyumlaştırılması;sürücülerin eğitiminin ve sınav yöntemlerinin uyumlaştırılması; sınavkurumlarının ve sürüş denetmenlerinin standartlarının uyumlaştırılması yeralmaktadır. EFA, politik ve mezhepsel hususlarda nötr olan profesyonel birbirliktir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version