Haberler

Goodyear tüm sürücüleri uyarıyor : ”Yol güvenliğiniz için kış lastikleri kullanın !”

Published

on

 

Kış aylarında hava sıcaklıklarının düşmesi, gizli buzlanma ve kar yağışı gibi mevsimsel koşullar sebebiyle trafik kazaları yaklaşık yüzde 20 oranında artış gösteriyor. Ülkemizde Kasım 2012’de yürürlüğe giren ve Ticari Araçlarda KışLastiği Zorunluluğu’nu getiren yönetmelikle birlikte kış lastiği kullanmabilinci artıyor.

 

Goodyear,sadece yönetmelik kapsamında zorunlu tutulan sürücülerin değil, tüm sürücülerin öncelikle kendi can ve mal güvenlikleri için kış koşullarında kış lastiği kullanmalarını öneriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün tüm illere emir yazısı göndererek kış lastiği denetimlerine başlanmasını istemesi de kış lastiği kullanımının yol güvenliği için önemini vurguluyor.

 

TrafikKanunu’nda yer alan araçların mevsim şartlarının uyumlu hale getirilmesi maddesinedayanarak trafik ekipleri, özel araçları kontrollerini yoğunlaştırdı. Budenetimlerde trafik ekipleri lastikleri kontrol ederek diş derinliği yetersizolan lastiklere sahip araç sahiplerine ceza kesebilecek. Kış lastiği kullanmayan veya 1.6 milimetrenin altında diş derinliğine sahip araçlar,standart koşullar sağlanana kadar trafikten men edilebilecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nünuygulaması ile özellikle gizli buzlanmanın olduğu, ani kar yağışlarının ciddigecikmelere sebebiyet verdiği hatlarda kazaların önlemesinin yanı sıra,araçların yolları kapatmasına ve trafiğin gecikmesine engellemek gibi önemlibir işlev de gerçekleşecek.

 

Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan,

Konuylailgili olarak Goodyear Tüketici Lastikleri Direktörü Ersin Özkan,Yazlastiklerinde kullanılan kauçuk, +7 derecenin altında tutunma özelliğinikaybediyor. Bundan dolayı, karlı ve buzlu yollarda performans düşüklüğü ortayaçıkıyor. Oysa kış lastiklerinde kullanılan özel kauçuk sayesinde, +7 dereceninaltında da lastiğin tutunma özelliği korunuyor. Bu da tüketiciler için çok dahagüvenli sürüş performansı demektir. Sadece kar yağışı olduğunda değil hava sıcaklığının +7 derecenin altındadüştüğü bölgelerde sürücülerin kış lastiği kullanmasını öneriyoruz. BizGoodyear olarak, 12 Kasım 2012 tarihi itibariyle ülkemizde yürürlüğe girenTicari Araçlarda Kış Lastiği Zorunluluğu Yasası’nı destekliyoruz. Kış lastiğikullanma zorunluluğunun genişleyerek tüm araç grupları için geçerli olmasınıntrafik güvenliği açısından çok önemli olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

Özkan, “Kış lastiği sadece yasal bir zorunluluk değil, hayatınızı koruyacak bir güvenlik önlemi, aracınızın en önemli parçalarından biri. Üstün teknolojilere sahip kış lastiği ürün ailemiz UltraGrip, oldukça değişken ve zorlayıcı kış koşullarındagüvenli sürüş sağlamak üzere geliştirilmiştir” şeklinde konuştu. Goodyear kışkampanyası hakkında bilgi veren Özkan, “Kampanyamız, 31 Aralık 2013 tarihi ne kadar geçerli. Kampanya dahilinde Goodyear bayilerinden 4 adet Goodyear kışlastiği alanlar yelek sahibi olacak. Ayrıca Maximum Kart’a özel peşin fiyatına12 taksit ve 2 ay taksit erteleme fırsatı ile kış lastiklerini şimdi alantüketicilerimiz, ödemeye 2014’te başlayacaklar” dedi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version