Etkinlikler & Fuarlar

Güney Kore’de Türkiye rüzgarı esmeye başladı

Published

on

Ana teması “Yaşayan Okyanuslar ve Kıyılar: Kaynak Çeşitliliği ve Sürdürülebilirlik” olan Expo 2012 Yeosu Sergisi açıldı
Güney Kore’nin Yeosu şehrinde 12 Mayıs – 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi, 4 yıllık bir hazırlık sürecinden sonra kapılarını ziyaretçilere açtı. 108 ülkenin katılacağı sergide, İkon Events tarafından gerçekleştirilen Türkiye pavyonu ve etkinlikleri, ilk günden itibaren yoğun ilgi görmeye başladı. Türk mutfağından eşsiz lezzetler, çağdaş ve geleneksel sanat etkinlikleri, Anadolu Ateşi gösterisi, konserler, deniz yaşamı ve yakın tarihe ilişkin çarpıcı belgesellerin de yer alacağı Türkiye aktivitelerinin, 1 milyon kişiye ulaşması bekleniyor.


Expo 2012 Yeosu Uluslararası Sergisi, düzenlenen törenle açıldı. 12 milyon kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen sergi, 12 Ağustos 2012 tarihine kadar açık kalacak. Türkiye, sergiye çok iddialı ve görkemli etkinlikler ile katılıyor. Türkiye’nin sergideki pavyonu ile etkinlikler, İkon Events tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye, ilk günden itibaren ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği ülkelerden biri oldu. Açılış organizasyonuna Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu, Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Naci Sarıbaş, Expo 2012 Yeosu Yüksek Komiseri Büyükelçi Burak Gürsel ve İkon Events Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli’nin yanı sıra sergide yer alacak ülkelerin yetkilileri, çok sayıda basın mensubu ve ziyaretçi de katıldı.
Türkiye, göz kamaştıracak
“Denizleri ve Kıtaları Birleştiren Medeniyetler Ülkesi” temasıyla sergiye katılacak olan Türkiye, etkinliklerinin büyük bölümünü 1400 metrekarelik sergi alanında gerçekleştirecek. EXPO boyunca sanat, kültür ve lezzet şöleni yaşatacak olan Türkiye etkinliklerinin, yaklaşık 1 milyon kişiyle buluşması bekleniyor. 21 Haziran’da “Türkiye Milli Günü” etkinlikleri gerçekleştirilecek. Dolapdere Big Gang, Gypsy All-Stars, Mehter Grubu, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu, Dolunay Obruk Jazz Quintet, Water Drums, Lepidus Quartet konserleri de sergiye renk katacak. Alanlarında başarılı sanatçıların “Ebru”, “Çini”, “Hat” ve “Minyatür” performansları, ziyaretçileri geleneksel Türk sanatlarıyla tanıştıracak. Türkiye pavyonunda görev yapan hostes, güvenlik ve temizlik görevlilerinin de kıyafetlerini tasarlayan Simay Bülbül, Temmuz ayında “Ece” isimli koleksiyonunu Expo 2012’de görücüye çıkaracak.
Akademik forum kapsamında 16 Mayıs Çarşamba günü Yeosu MVL Hotel’de gerçekleşecek konferanslarda; Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Doç Dr. Harun Özdaş “Ege Kıyılarındaki Tarihi Batıklar”, İstanbul Arkeoloji Müzesi Müdürü Zeynep Kızıltan “Yenikapı Kazıları, Neolitik bir kıyı yerleşimi ve 1500 senelik bir liman”, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Bayram Öztürk “Türkiye Denizleri ve Deniz Biyoçeşitliliğinin Korunması”, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nden Prof. Ahmet Alp “Türkiye Kıyıları ve Lagünlerin Durumu” ve Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Murat Bilecenoğlu “Yabancı deniz türlerinin akını ile Türkiye denizlerinin tropikleşmesi” konulu konuşmaları ile ziyaretçilerle buluşacaklar.


250 metrekare alana kurulacak Türk mutfağında, geleneksel yemek ve tatlılar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Sergide, Türkiye’nin deniz zenginliği ve kültürü de, etkileyici sergiler ve belgesellerle anlatılacak. Türkiye’nin ilk ve tek çağdaş sanat fuarı ‘Contemporary Istanbul’ tarafından planlanan Türk Çağdaş Sanat Sergisi’nde ise 40 Türk genç çağdaş sanatçısının 150’dan fazla eseri yer alacak.
“Denizleri ve Kıtaları Birleştiren Medeniyetler Ülkesi Türkiye – Türkiye; Deniz Kıyısındaki Medeniyetler, Medeniyetin Kıyısındaki Denizler – Su ve Deniz, Damladan Okyanusa” ana temasına sahip olan Türkiye pavyonu için logo olarak da “Su” ve “Deniz”, “Damla” ve “Okyanus” temalarını yansıtmak üzere mavinin koyudan açığa geçtiği bir nazar boncuğu tercih edildi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version