Haberler

Global Dünyanın endüstri mühendisleri İstanbul’da buluştu

Published

on

Uluslararası Endüstri Mühendisliği Konferansı’nın açılışında konuşan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Türk şirketlerinin büyük çoğunluğunun endüstri mühendisi CEO’ları tercih ettiğini belirterek, “Endüstri mühendisleri problemleri çözmek için ‘sistemler yaklaşımına’ odaklanıp, çeşitli disiplinleri bütünleştirebiliyorlar. Bu yaklaşım onlara bugünün karmaşık zorluklarının çözümlenmesinde liderlik görevi veriyor” diye konuştu.

Uluslararası Endüstri Mühendisliği ve Yöneylem Araştırmaları Konferansı ile bağlantılı olarak Bilkent Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Pittsburgh Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Uluslararası Endüstri Mühendisliği Konferansı İstanbul’da başladı. 26-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan konferansa 39 ülkeden 500’den fazla uzman katılıyor. Açılışını Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın yaptığı konferansa dünyanın sayılı üniversitelerinin temsilcileri de katılıyor.

Konferansın açılışında konuşan Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Amerika’da doğan endüstri mühendisliğinin son 25 yıldır hızla gelişmekte olduğunu ve bu gelişimin global olarak sürmesini beklediklerini söyledi. Bu nedenle tarihi nitelikteki konferansın yeri olarak İstanbul’un tercih edildiğini belirten Sabuncuoğlu, “Stratejik konumu, elverişli, yerinde oluşturulmuş endüstri mühendisliği programları ve bir şehir olarak global cazibesi ile İstanbul, Uluslararası Endüstri Mühendisliği Konferansını düzenlemek için en uygun yerdir. Türkiye, endüstri mühendisliği disiplininin hızlı gelişiminin merkezidir” dedi.

Globalleşen dünyanın daha da entegre hale geldiğine, bu nedenle problemlerin daha karmaşıklaştığına ve bilgi tabanı ya da tekil disiplinle çözülemeyecek şekilde arttığına değinen Prof. Sabuncuoğlu, “Endüstri mühendisleri çoklu sistem yaklaşımına odaklanarak problemleri çözebiliyor ve çeşitli disiplinler arasında entegrasyon sağlayabiliyorlar. Bu yaklaşım onlara, global lojistik problemler, organ nakli, deprem ve doğal afetlerden korunma yöntemleri veya küresel ısınma konularını en iyi nasıl ele alınacağı  gibi günümüzün karmaşık zorluklarının çözümlenmesinde liderlik görevi veriyor” diye konuştu. Bundan dolayı endüstri mühendisliğinin giderek daha zengin bir gelenek halini aldığına dikkat çeken Sabuncuoğlu, “Saygın bir dergi tarafından yürütülen araştırmaya göre Türk firmalarının CEO’larının çoğunun endüstri mühendisi olduğu saptanmıştır” diye konuştu.

‘Endüstri Mühendisliğinin Globalleşmesi’ ana temasında düzenlenen konferansın katılımcıları üçgün boyunca yapılacak dört ana tema bildirimine, altı genel eğitici ve 18 davetli oturumuna, 87 sunuma katılacaklar. Konferansta, 39 farklı ülkeden üç kitap ve 500’den fazla rapor ortaya çıkması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version