GIDA & İÇECEK

Gıda Mühendisleri Dünya Süt Gününü kutladı

Published

on

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Üyeleri, Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde süt ile alakalı yaşanan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve halkımıza doğru bilgiyi ulaştırmak için Mecidiyeköy Meydan’ında toplandılar.

 

Alanda stant açan Gıda Mühendisleri 3.500 adet süt, Dondurma, El Broşürü ve 3 odanın ( Ankara Tabip Odası, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası) ortaklaşa hazırladığı süt ile ilgili merak edilen bütün soruların cevaplarının olduğu “SÜT VE SAĞLIK” kitapçığını halka dağıttılar.

 

TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Sayın Sedat KURU “Süt ve süt ürünleri, sadece çocukluk dönemi için gerekli bir besin maddesi olmayıp, her yaşta belli miktarlarda mutlaka alınması gereken bir besindir. Sütü tüketimenin yaşı yoktur, süt tüketimi her yaşta gereklidir.

 

Gelişmiş ülkelere göre ülkemizde süt tüketimi daha azdır. Bu nedenle süt tüketimini artıracak programlara ihtiyaç vardır. Ancak, sütün güvenli ve uygun fiyata tüketiciye ulaşabilmesi, süt tüketiminin artırılması çabalarından çok daha önemlidir.” dedi.

 

Sayın Kuru ayrıca “Özellikle sokak sütü ve işlenmiş süt tartışmalarının alevlendiği son zamanlarda,  bazı çevrelerce, “sokak sütü alınması ve evde kaynatılarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu” yönünde bir takım açıklamalar yapılmaktadır. Bu açıklamalarda, “doğrudan üreticiden çiğ süt alınması evde kaynatılarak tüketilmesinin daha sağlıklı olduğu” gibi bilimsel hiçbir temele dayanmayan ve milyonluk şehirlerde uygulama imkân ve ihtimali olmayan uygulamalar önerilmektedir. Bilimsel dayanaktan yoksun beyan veren kişi ve kurumlar tarafından, halk sağlığı tehlikeye atılmaktadır. Uluslararası gıda güvenliği kurallarına uygun olarak üretimi yapılan işlenmiş sütler, maalesef kanser gibi hastalıklarla doğrudan ilişkilendirilerek, tüketicilerimizin kafaları karıştırılmakta ve çok daha kontrolsüz ve çok daha riskli olan sokak sütü alımına yönlendirilmektedir” diyerek sözlerini bitirdi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version