Haberler

GEFCO Grup 2012 yılında 3.6 Milyar Avro ciro gerçekleştirdi

Published

on

Otomotiv lojistiği sektörünün lideri ve aynı zamanda sanayi lojistiği alanında öncü firmalardan biri olan GEFCO Grup, 2012’de toplam 3.6 milyar Avro ciro gerçekleştirdi. İşletme gelirleri ise cironun %3’üne denk gelerek 109 milyon Avro’ya ulaştı. GEFCO Grup, hedeflenen pazarlarda uluslararası büyümesini sürdürdü. GEFCO 2013 yılında da büyüme çalışmalarına daha fazla hız vermeyi planlıyor.

Ekonomik krizin yarattığı olumsuz etkilere karşın hem coğrafi hem de sektörel açıdan öncelikli pazarlarda satış ekiplerinin yoğun çalışmaları sayesinde GEFCO, 2012’de karlılığını sürdürmeyi başardı. Şirket, beş temel uzmanlık alanı etrafında yapılanan gelişme planıyla uluslararası büyüme stratejisinde önemli ilerlemeler kaydetti. Bu uzmanlık alanları: Karayolu Taşımacılığı, Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmeti ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Bitmiş Araç Lojistiği, Gümrük ve Vergi Müşavirliği.

Grup hizmet çeşitliliğinin öncülük ettiği bir strateji

Otomotiv sektöründe kazanılan uzmanlık ve bilgi birikimi grubun farklı sektörlerde aktif olan en büyük global lojistik operatörleri arasına girmesinde rol oynadı. Bu eşsiz uzmanlık; havacılık, sermaye teçhizatı ve uzman dağıtım gibi birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren üreticilere sunulmakta. Büyük uluslararası müşterilerden elde edilen gelirler de artmaya devam ediyor. 2012 senesinde bu rakam toplam cironun %42’si olan 1.524 milyon Avro’ya ulaştı. (2011’de cironun %38’iydi.)

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren müşterilerinin büyümesine destek

GEFCO, 2012 senesi boyunca sanayi sektöründe faaliyet gösteren müşterilerini sürekli olarak etkili ve yenilikçi çözümler geliştirerek ve onların kendilerine has gereksinimlerini karşılayarak destekledi.

GEFCO sektörde lojistik mühendisliği, multimodal demiryolu taşımacılığı ve özel uyarlanmış çözümler alanındaki uzmanlığı ile tanınıyor. Ayrıca grup, müşterilerinin büyüdüğü pazarlarda büyümek için gerekli kapasiteye ve yoğun hizmet ağına sahip. Bu da grubun müşterilerinin büyümeyle ilgili iddialı hedeflerini ve planlarını her zaman destekleyebilmesini sağlıyor.

Öncelikli pazarlara odaklı uluslararası büyüme hedefi

Avrupa’nın özel sektörde faaliyet gösteren en büyük taşımacılık ağı olan GEFCO, sanayi alanında gelişmiş başlıca Batı Avrupa ülkelerindeki güçlü varlığını korurken, güçlü büyüme potansiyeli olan bölgelere yayılmasını da her sene sürdürüyor.

  • Orta Asya, Orta ve Doğu Avrupa ve Ortadoğu’daki güçlü varlığı sayesinde GEFCO, bu bölgelerin dinamizminden yararlanarak, bu bölgelerde grubun toplam büyüme oranını 2012’de %17’ye ulaştırdı. GEFCO bu bölgelerde iki ortak teşebbüs olarak faaliyet gösteriyor: Avrupa ve Asya arasındaki dağıtım akışlarını gerçekleştiren EMMA (Riga merkezli Eurasia MultiModal Alliance) ve Moskova merkezli otomotiv lojistiği uzmanı Algaï.
  • 10 senedir Rusya’da yedi tesis ve 300 çalışanıyla faaliyet gösteren GEFCO Rusya, 2012’de yaklaşık %11 oranında büyüme kaydetti. GEFCO’nun ortak teşebbüsü olan Algaï’nin mali sonuçları ile birlikte 2012’de Rusya’daki büyümesi %22 oranına ulaştı. Bu artışlarda otomotiv ve sanayi sektörlerinin yanısıra, Doğu Avrupa ile Doğu ve Orta Asya arasındaki ticaretin de etkisi oldu.
  • GEFCO Ortadoğu, Afrika ve Asya arasındaki akışların merkezinde konumlanmak için yakın zaman önce Dubai’de bir iştirak ofisi açtı. GEFCO Ortadoğu, otomotiv, perakende dağıtım, enerji, sermaye teçhizatları ve diğer sektörlerde her geçen gün artan taleplere karşılık verecek. GEFCO Dubai,  Grubun bölgedeki varlığını güçlendirecek. (Şu an için Grubun bölgede, başta Irak olmak üzere, temsilcilik ofisleri bulunuyor).
  • 2012’de, GEFCO Güney Afrika’da bir ofis açarak hizmet ağını daha da genişletti. Avrupa ve Güney Afrika arasında başlattığı haftalık denizyolu grup nakliye hizmeti (LCL) de bu ağı genişletmeye yardımcı oldu.
  • Doğu Asya’da GEFCO Grubun cirosu 2012’de %20 arttı. GEFCO Çin’de dört şirket yelpazesi altında hizmet veriyor. GEFCO iştirakleri olan GEFCO Çin ve GEFCO Hong Kong deniz ve havayolu taşımacılığı için kapıdan kapıya çözümler ve otomotiv sektöründe global kaynak kullanımı konusunda uzman. Ortak teşebbüslerden Dongfeng GEFCO, Beijing’deki Dongfeng Peugeot-Citroën Otomotiv (DPCA) oto yedek parçaları  deposundaki lojistik operasyonların etkin şekilde yürütülmesini sağlıyor. Son olarak da ortak teşebbüslerden Shenzhen Minsheng GEFCO Logistics (SMGL) de  Shenzhen’deki CAPSA (Chang’an Automobile PSA) fabrikasında giriş-çıkış lojistiğini yönetiyor.
  • GEFCO Güney Afrika ve özellikle de otomotiv sektörünün büyük hızla büyüdüğü Brezilya’daki müşterilerini desteklemeyi sürdürüyor. GEFCO ayrıca Avrupa’ya ihracat yapan Brezilya’lı imalatçılara lojistik mühendisliği, nakliye ve gümrük işlemlerini de kapsayan lojistik çözümleri sunuyor. Dev Brezilya pazarında GEFCO kapıdan kapıya lojistik çözümleri oluşturabiliyor ve müşterilerine özel hizmetler sunabiliyor.

Önümüzdeki senelerde de iddialı bir strateji izlenecek

Hedefi navlun sevkiyatı sektöründe lider şirketlerden biri olmak olan GEFCO Grup için 2013 senesi önemli ve belirleyici bir sene olacak. 20 Aralık 2012 itibariyle Russian Railways’in Gruba ortak olması da gruba oldukça güçlü olasılıklar sunuyor. Önümüzdeki beş sene için GEFCO dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarında sanayi sektörüne yönelik lojistik hizmetlerinde lider şirketlerden biri olmayı hedefliyor.

Gefco Grup Hakkında

Sanayi lojistiğinde standartları belirleyen öncü firmalardan GEFCO beş uzmanlık alanı sayesinde –Karayolu Taşımacılığı, Deniz ve Havayolu Taşımacılığı, Depo Hizmeti ve Yeniden Kullanılabilir Ambalajlama, Bitmiş Araç Lojistiği, Gümrük ve Vergi Müşavirliği- hem yurtiçi hem de uluslararası taşımacılığa yönelik  sanayi sektörünün gerektirdiği her türlü gereksinim ve ihtiyacı global ve yenilikçi çözümler ile karşılar. Dünyanın dört bir yanında 150 ülkede 11.200 çalışanıyla hizmet vermekte olan GEFCO, Avrupa’nın en büyük 10 lojistik grubundan biridir.  2012’de 3.6 milyar €  ciro yapan Grubun dünyanın dört bir yanında  300’den fazla tesisi vardır. Grup,  Orta Asya, Orta ve Doğu Avrupa, Ortadoğu, Doğu Asya ve Güney Amerika’daki faaliyetlerini artırarak sürdürmektedir.

20 Aralık 2012 itibariyle GEFCO Group’un ana hissedarı Russian Railways olmuştur.
Daha fazla bilgiye www.gefco.net’ten ulaşılabilir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version