Etkinlikler & Fuarlar

Geçmiş, şimdi ve gelecek Türk mermerinde buluşacak

Published

on

 

Dünyanın en prestijli tasarım etkinliklerinden biri olan Milano Tasarım Haftası’nda 2012’den bu yana yer alan İMİB (İstanbul Maden İhracatçıları Birliği) bu yıl da yeni bir konseptle Türk mermerinden bahsettirmeyi hedefliyor. Anadolu topraklarının zengin mermer çeşitliliği dünyaca ünlü tasarımcıların hayata geçireceği eserlerle Milano Tasarım Haftası’nda ziyaretçilerle buluşacak.

Tasarım dünyasının sabırsızlıkla beklediği Milano Tasarım Haftası’na kısa bir zaman kaldı… Dünyanın dört bir yanından tasarım meraklılarını ve sanatçıları buluşturacak olan bu önemli etkinlik, 8-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Milano’da gerçekleştirilecek. Anadolu’nun bereketi ve zenginliğini yansıtan Türk mermer ve doğal taşını dünya ile buluşturmayı misyon edinen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), Milano Tasarım Haftası’nda bu yıl da çok özel bir sergiye imza atacak. Tasarım Haftası’nın en prestijli mekânlarından Magna Pars Event Space, Via Tortona’da gerçekleşecek serginin geçmiş yıllarda olduğu gibi büyük ses getirmesi bekleniyor.

Milano Tasarım Haftası’nda önceki yıllarda The Journey Alters You (Yol Seni Değiştirir) ve Bathing in Light (Işıkla Yıkanmak) adlarını taşıyan iki önemli sergiyi hayata geçiren İMİB, bu yılki sergi için de dünyaca ünlü tasarımcılarla çalıştı. Tasarıma getirdiği farklı yorumla dikkat çeken İtalyan mimar ve tasarımcı Fabio Novembre, tasarım dünyasında son yıllarda adından çok fazla söz ettiren Japon tasarımcı Yoshioka Tokujin ve Türkiye’nin uluslararası alanda da tanınan en önemli tasarımcılarından biri olan Aziz Sarıyer mermeri yaratıcılıkları ile harmanladı. 

Binlerce yıldır mimari ve sanata ilham veren mermerin, zamana meydan okumasından yola çıkan tasarımlar; geçmiş, bugün ve gelecek kurgusu ile özgün eserlere dönüştü. Sert dokusu ile mesafeli bir duruş sergilese de zamanın izlerini içinde barındıran mermer, yepyeni bir görünüm ve sıcak bir dokunuşla günümüze ve geleceğe uzanıyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version