Haberler

Finansal planlamada tek çatı dönemi başladı

Published

on

ING Emeklilik Bankasürans Genel Müdür Yardımcısı Sujoy Ghosh, müşterilerin finansal planlarını birkaç farklı kanalla muhatap olmak yerine tek bir çatı altında yapmayı tercih eder hale geldiğini söyledi.

Türkiye’nin önde gelen bireysel emeklilik ve hayat sigortası şirketlerinden ING Emeklilik’in Bankasürans Genel Müdür Yardımcısı Sujoy Ghosh, Türkiye’de devletin bireysel emeklilik sisteminin gelişmesi adına olumlu adımlar attığını, bu adımların vatandaş cephesinde de olumlu karşılık bulduğunu söyledi.

Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) yapılan yüzde 25’lik devlet katkısının dünyada örneği olmadığını dile getiren Ghosh, “Birikim ihtiyacının daha da önem kazandığı bir dönemdeyiz. Türkiye’de devletin ve yasama organlarının, bu sektörün geliştirilmesi üzerine doğru bir zamanda odaklanması oldukça sevindirici. Yüzde 25’lik devlet katkısı doğru dönemde atılan, doğru bir adım. Devlet, vatandaşlarını bireysel emekliliği değerlendirmeye ve bu yönde bir yatırım yapmaya teşvik ediyor. Bu adım, birikim oranını artırma yolunda devletin ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Türk vatandaşları da devletin attığı bu adımı aynı şekilde bir adım atarak cevapladı” diye konuştu.

Ghosh: “Doğru müşteriye doğru kanalla ulaşmak çok önemli…”
Türkiye’deki bankaların, her tür finansal ürünün dağıtımı açısından oldukça güçlü kuruluşlar olduğunu belirten Ghosh, “Müşterinin sigorta poliçesini nereden alacağı müşterinin tercihine bağlı. Ancak bireyler giderek finansal planlarını tek bir çatı altında yapmayı tercih eder hale geliyor; yani tüm işlemlerini tek bir noktadan gerçekleştirmeyi seviyor. İnsanlar finansal planlarını yaparken birkaç farklı kanalla muhatap olmak istemiyor” dedi.

Sektörde müşteriye hizmet etmenin de büyük önem taşıdığını dile getiren Ghosh, “Sadece BES değil, diğer tüm ürünlerimizi satmak için de doğru müşteriyi bulmaya ve müşteriye doğru kanal aracılığıyla ulaşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bankasürans aracılığıyla BES satışının giderek artacağını söyleyen Bankasürans Genel Müdür Yardımcısı Sujoy Ghosh, bankaların bir kanal değil, başlı başına bir iş kolu olduğunu dile getirdi. ING Emeklilik olarak farklarının, tercih ettikleri bankalarla çalışmak olduğunu dile getiren Ghosh, “Stratejimiz, bizi anlayan ve bizim de anlayacağımız bankaları dikkatle seçmek üzerine kurulu. Daha sonra, seçtiğimiz bankalara data modelleme, ürün ve müşteri alanlarında yatırım yapıyoruz. Her bankaya farklı davranıyoruz. ING Bank’la yaptığımız çalışmalarla Anadolubank’a yaptığımız aynı değil” diye konuştu.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version