Haberler

ESET’e “Altın Ödül”

Published

on

 

Yıllık raporunu açıklayan Avusturya merkezli bağımsız test kuruluşu AV-Comparatives, Phishing yani oltalama sayfalarının %99’unu engelleyen ESET Smart Security ürünü nedeniyle ESET’i Altın Ödül‘e layık gördü.

Oltalama sayfaları, kurbanların paralarını, bilgisayarlarında ya da cihazlarında herhangi bir değişiklik yapmadan çalmaya teşebbüs ederler. “Bilinen ya da şüpheli phishing sayfaları hakkında uyarıda bulunan güvenlik ürünleri, kullanıcıları bu sahtekarlıktan koruyabilir” açıklamasını yapan AV-Comparatives, ESET’in önde gelen güvenlik yazılımı olan ESET Smart Security ürününün, testlerde phishing sayfalarının %99’unu engellediğini bildirdi.

ESET’i bu nedenle Altın Ödül‘e layık gören AV-Comparatives, yıllık raporundaki analizinde şu ifadeye yer verdi: “ESET Smart Security 7 ürünün arayüzü çok başarılıdır. Bize göre, bu program anlaşılır ve dokunmatik ekranlı cihazlarda bile kullanımı kolaydır.”

 

ESET’te Anti-Phishing Modülü var

Anti-Phishing Modülü, ilk kez ESET Smart Security ürününün 6. Versiyonu’nda duyurulmuştu. Versiyon 7’nin piyasaya sürülmesiyle geliştirilmiş Ant-Phishing koruması sunulmaya başlandı. Anti-Phishing teknolojisi, yasal gibi görünen ama şifreleri, banka ya da hassas bilgileri elde etmeye çalışan sahte internet sitelerinden kullanıcıları koruyor.

 

Nasıl koruyor?

Özel olarak hazırlanmış modüller, daha önce kullanıcılar ya da iş ortakları tarafından raporlanmış phishing sitelerinin bulunduğu geniş bir veri tabanı içerirler. Anti-Phishing veri tabanı, ESET tarafından düzenli olarak güncellenir. Bu veri tabanı doğrultusunda Anti-Phishing yazılımı, belirli proaktif algoritmaları uygulamaya koyar. Bunula birlikte Phishing sayfalarının görsel dizaynları üzerinde teftişler yapılır. Bu teftişler, örneğin sahte bankacılık sayfalarının belirlenmesinde kullanılır.

 

Anahtar özelliklerden biri

ESET Global  Satış ve Pazarlama Müdürü Ignaci Sbampato, ”Gelişmiş Anti-Phishing modülü, geçen sene piyasaya sürülen ESET Smart Security 7 ürününün anahtar özelliklerindendir” açıklamasını yaptı. Sbampato, “Ar-Ge bölümümüz ile bıkmadan usanmadan yeni teknolojiler geliştirmeye ve daha iyi koruma sunabilmek için ürünlerimize yeni özellikler eklemeye devam ediyoruz. Bu gelişmelerin bağımsız test otoriteleri tarafından farkedilmesi bizi mutlu ediyor“ dedi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version