Etkinlikler & Fuarlar

Er Yatırım’dan Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek

Published

on

 

TUYED ile Anatolia-Turizm Araştırmaları Dergisi’nin işbirliğinde düzenlenen 5. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek olan Er Yatırım, yarışmada finale kalan karikatürlerin yer alacağı karikatür albümünün sponsorluğunu üstlendi.

 

 Er Yatırım, Türkiye’nin dünya turizm alanındaki bilinirliğine katkıda bulunmak ve çizerlerin dünyasından turizm olgusunun nasıl göründüğünü anlamak için düzenlenen 5. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na sponsor oldu.

 

Bu yarışmayla; konaklama, ulaştırma, yeme-içme, eğlence, rekreasyon, gezme-görme, müzeler, çevre, turist-yerli ilişkileri, vb. turizm sektörü kapsamında yer alan konular, gelişmeler ve yaşanan deneyimler karikatür sanatçıları gözüyle değerlendiriliyor.

 

57 ülkeden 705 eser geldi

Dünyanın en büyük sektörlerinden biri olan turizmin çeşitli boyutlarıyla incelenmesini sağlamak ve Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla 5.’si düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na başvurular sona erdi. Bu yıl yarışmaya 57 farklı ülkeden 323 karikatür sanatçısı, toplam 705 eserle katıldı.

 

Geçen yıla göre katılımda yüzde 1.8’lik artışın olduğu yarışma için jürinin  yaptığı ilk değerlendirmesi sonucunda 100 eser finale kaldı. Yarışmada değerlendirmeye girecekler bundan sonra yapılacak iki değerlendirme aşamasından sonra belli olacak. Dereceye giren karikatüristlere ödülleri Nisan ayında Antalya’da yapılacak bir törenle verilecek.

2009 yılından bu yana geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Karikatür sanatçılarının ülkelere göre dağılımı

Ülkeler Karikatürcü  Sayısı
İran 76
Türkiye 55
Rusya 13
Bulgaristan, Romanya 10
Sırbistan 9
Brezilya, Endonezya, Hırvatistan 8
Kazakistan, Mısır 7
Almanya, Avusturya, Belçika, Polonya 6
İsrail 5
İtalya 4
Diğer ülkeler 512

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version