Haberler

Er Yatırım, TYD üyesi oldu

Published

on

 

Turizm sektörünün yeni oyuncularından Er Yatırım, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği üyesi oldu. Markalı otel yatırımcısı olmayı hedefleyen Er Yatırım, alanında en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan TYD üyeliği ile de sektör temsilcileri arasında ki yerini aldı.

Ferzan Çelikkanat

 – Er Yatırım ve Turizm, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) üyesi oldu. 300 milyon dolarlık yatırım kararı ile sektöre iddialı bir giriş yapan Er Yatırım ve Turizm, TYD üyesi olarak yatırımcı kimliğiyle sektörde uzun soluklu yer alacağının da sinyalini verdi.

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan turizmde, turizm yatırımcılarının büyük bir paya sahip olduğunu söyleyen Er Yatırım Genel Müdürü Ferzan Çelikkanat, “TYD, turizm yatırımcılığını bir meslek olarak kabul ettirmiş, sektörün ileri gelen temsilcilerini aynı çatı altında buluşturan bir dernek. Biz de markalı otel yatırımcısı olma hedefiyle yola çıkan bir firma olarak bu oluşumun bir parçası olmak istedik. Meslek örgütleri sektörün sorunlarının ele alınması, gelişimine katkı sağlama ve etik değerlerinin korunması yönünde önemli bir görev üstleniyor” dedi.

 

“Otel yatırımı için iyi tüccar olmak yetmiyor”

Otel yapma refleksinin Türkiye’de özellikle de Anadolu’da farklı olduğunu belirten Çelikkanat, şunları söyledi:

 “Otel yatırımı söz konusu olduğunda iyi tüccar olmak yetmiyor, otelciliğin kondisyonlarını iyi bilmek, akıllı otel danışmanlarıyla çalışmak, fizibiliteyi doğru yapmak gerekiyor. Biz gayrimenkul portföyü oluşturma amacıyla turizm sektörüne girdik. Gerçekleştireceğimiz yatırımlarla hem işletmesel karlılık hem de varlık değeri olarak güçlü bir portföy sahibi olmak istiyoruz.  Hedeflediğimiz segment ve pazarda lider olma isteğimiz var. Bu yolda diğer TYD üyeleriyle deneyimlerimizi paylaşacağımız, ortak sorunlarımıza çözüm getirebileceğimiz, profesyonel servis konularında fikir alışverişi yapacağımız bir platformda yer almayı sektörün gelişimi adına  da önemsiyoruz.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version