Connect with us

Sanayi

ELZ Makine ile GREMTEK iş birliği

Published

on

ELZ Makine, dünya devi Gremtek’in Türkiye yetkili satış distribütörü oldu.

ELZ Makine ve Gremtek, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen “Big Steps” toplantısında bir araya geldi. Yapılan anlaşmayla, ELZ Makine, Gremtek’in Türkiye yetkili satış distribütörü oldu.

Türkiye’nin adını uluslararası arenada duyuran tüm dünyanın yakından takip ettiği İHA ve SİHA’ların yapımında büyük önem taşıyan, ısıyla daralan kabloların üreticisi olan Gremtek, ELZ Makine sayesinde Türkiye’de satılacak.

Savunma sanayinin sürekliliğine hizmet edecek olan bu anlaşma ile tedarik süreci kısalırken lojistik sırasında yaşanabilecek olası lojistik sorunların da önüne geçilebilecek.

Dünya devlerinden olan Gremtek’in Türkiye’de yetkili satış distribütörü olması konusunda konuşan ELZ Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hanifi Kalo şunları söyledi: “Öncelikle böyle bir iş birliği yaptığımız için gururlu ve heyecanlıyız. Türkiye savunma sanayi, dünya çapında çok önemli bir konuma sahip. Bunun bir parçası olmak, katkıda bulunmak adına attığımız her adım bizi gururlandırıyor. Gremtek firmasının Türkiye’ye olan inancı ve biz ELZ Makine’ye duyduğu güven doğrultusunda yaptığımız anlaşma ile savunma sanayinin tedarikçisi olarak elimizden geleni fazlasıyla yapmaya hazırız. 2023 yılının şubat ayında yeni markamız ELZ Defence’ın lansmanını yaparak ülkemiz sanayisine daha fazla katkı sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

GREMTEK

Anlaşma sağlanılan Gremtek şirketi 1985 yılında Gremco adıyla kurulan ısıyla daralan makaron ve kablo üretimiyle Avrupa ve dünyada itibar kazanan, ürün yelpazesini genişleterek otomotiv, endüstriyel, toplu taşıma, havacılık ve medikal pazarlarında tanınmasıyla dünyada söz sahipliliği ile bilinmektedir.

ELZ MAKİNE

1979 Yılında Şal Hafriyat adıyla kurulan ve günümüze kadar inşaat ve hafriyat sektörlerinde başarılı işlere imza attı. Şal Hafriyat, gelişimini 2014 yılında endüstri sektörüne girerek ELZ Makine adıyla yeni markasını kurdu. 2020 yılında bayrak değişimi ile şirket yönetimi Mehmet Hanifi Kalo ve ekibine devredildi. ELZ Makine, 2023 yılının ilk çeyreğinde yapılacak lansmanla yeni markası ELZ Defence ile büyümeye devam edecek.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sanayi

Kocaer Çelik, dört ödüle layık görülerek Ege Bölgesi’nin demir çelik ihracat şampiyonu oldu

Published

on

Ege İhracatçılar Birliği, 2021 Demir ve Demirdışı Metaller İhracatının yıldız şirketlerini, gerçekleştirdiği törenle açıkladı. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin, bölgenin en fazla ihracat gerçekleştiren şirketlerini ödüllendirdiği törende, demir çelik sektöründe birincilik ödülü geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Kocaer Çelik’e verildi. Şirket, İzmir Bölgesi’ndeki yıllık 800 bin ton üretim kapasitesine sahip üç fabrika ve 2022 yılı başında devreye aldığı 100 bin ton üretim kapasiteli galvaniz tesisinde faaliyet gösteriyor.

Kocaer Çelik, 2021 yılı performansıyla birlik tarafından dört ödülle taçlandırıldı. Açıklanan verilere göre, Kocaer Çelik, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği yaklaşık 300 milyon dolarlık ihracatla, hem demir çelik hem de çelik profil kategorilerinde birincilik, demir ve demir dışı metaller sektörünün toplam performansının değerlendirildiği Platin Kategori’de de ikincilik ödüllerinin sahibi oldu.

“Pandemide yatırıma devam ettik, 200 kişiye ek istihdam sağladık”

Törende ayrıca, Kocaer Çelik kurucusu İbrahim Kocaer’e de “Sektör Duayenleri Ödüllüleri” kapsamında ödül verildi. Ödülü babası adına alan Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Demir çelik bizim ana iş kolumuz. 60 yılı aşan tecrübemizle sadece demir çelik sektöründe 1000’e yakın çalışanımızla sürdürülebilir, müşteri memnuniyeti odaklı, fark yaratan, katma değeri yüksek ürünler üreterek Türkiye ekonomisine girdi sağlıyoruz.

Alanımızda sadece Ege Bölgesi’nin değil, Türkiye’nin ihracat yapan en büyük 100 şirketi ve Türkiye’nin en büyük 100 sanayi şirketinden biriyiz. Ayrıca pandemi döneminde Ege Bölgesi’nin en büyük çatı üstü güneş enerji yatırımı ile birlikte 100 bin ton üretim kapasiteli Galvaniz tesisini devreye alarak 200’ün üzerinde kişiye ek istihdam yarattık. Üretimini doğa ve çevre dostu olarak gerçekleştiren tesisimiz, çok yakın zamanda sektöründe yine ilk olarak Yeşil Tesis (LEDD) sertifikası alacak” şeklinde konuştu.

“2022’de de ülkemiz için değer yaratmaya devam edeceğiz”

Dünya piyasalarında demir çeliğe olan talebin geri geldiğini, bu gelişmenin Türk demir çelik sanayisini de olumlu yönde etkilediğini belirten Kocaer, “Türkiye demir çelik sektörü ABD ve AB’nin uyguladığı ihracat kotalarına ve pandemiye rağmen dünyanın en büyük demir çelik üreticileri arasında 7’nci sıraya yükseldi. Ayrıca Avrupa’nın da en büyük demir çelik üreticisi konumunda. Sektör, 2021’in ilk 6 ayında da yüzde 20 civarında büyüdü ve ihracat değerini yüzde 50 artırdı. 2022’de de geçtiğimiz yıla benzer gelişmelerin yaşanacağını düşünüyor ve Türk demir çelik sektöründe yaşanan olumlu havanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini öngörüyoruz. Sektörün önde gelen şirketlerinden biri olarak ihracat odağımızı koruyacak ve ülkemize değer yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Enerjiden ulaşıma, tünel ve köprüden gemi inşasına geniş ürün yelpazesi

Kocaer Çelik, yurt içi ve ağırlıklı olarak küresel arenada yapısal çelik, yüksek gerilim enerji hatları ve yenilenebilir güneş enerji sektörünün çeliklerinin yanı sıra, ulaşım, madencilik, tünel, köprü, gemi inşa, tarım ve makine imalat sektörlerine yönelik üretim yapıyor. Şirket bu sektörlere yönelik olarak ayrıca; yüksek mukavemetli, özel kalitelerde, farklı ebatlarda, özel kesitli profilleri ve aksesuarları, maden profil ve bağlantı ekipmanlarını üreterek yurtiçi ve yurtdışı satışını gerçekleştiriyor. Şirket geçtiğimiz yıl 140 ülkeye aktif olarak ihracat gerçekleştirdi.

Sektöründe robotik süreçlere geçiş yapan ilk şirket

İnsan odaklı ve sürekli inovasyon felsefesi ile çalışan Kocaer Çelik, üretim hatlarında Türkiye’de bir ilke imza atarak robotik süreçlere geçiş yaptı. Şirket, akıllı fabrikalar konseptiyle tasarladığı makine ve ekipmanlar ile sektöründe ilkleri gerçekleştirerek verimlilik ve katma değerini artırıyor.

Kocaer, tesislerinde kullandığı akıllı paketleme sistemi ile de demir çelik sektöründe bir ilke imza atarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik proje ödüllerinde “Büyük Ölçekli İşletmeler” kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Dijital dönüşüm yolculuğuna hızla devam eden şirket, Endüstri 4.0 projeleri ile operasyonel mükemmelliğini bir adım öteye taşımayı önceliği olarak görüyor. Dijitalleşmenin ilk adımlarını 2015 yılında atan şirket, hayata geçirdiği SAP S/4HANA sistemi ile SAP Kalite Ödülleri’nde de Gold Winner birincilik ödülüne layık görülerek Türkiye’yi küresel arenada da temsil etti.

Türkiye’nin sıcak haddelenmiş çelik profil üretimindeki en büyük üretim kapasitesine sahip şirketi olan Kocaer Çelik, aynı zamanda yurtdışı satış ve dağıtım ağını geliştiren ilk ve tek şirket olarak öne çıkıyor. Kocaer Servis Merkezi ve sanayi-sanayi işbirlikleri kapsamında, global pazarda müşteriye özel tasarım ürünlerle birlikte nihai kullanımına yönelik projelendirilmiş çözümler de sunan şirket, Galvaniz Tesisi’nin devreye alınması ile alanında Avrupa’nın ilk entegre tesisi oldu.

Yeşil üretim, yeşil enerji ve çevre dostu iş yaklaşımı

Sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları kapsamında topluma ve çevreye sürekli değer yaratan şirket, Aliağa’daki fabrikalarına sıfır atık belgesi alarak, sektördeki bir ilki daha gerçekleştirdi. Karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Kocaer Çelik, tesislerine kurduğu güneş enerji santrali yatırımıyla da örnek şirketler arasında yer alıyor. Bu tesis aynı zaman 10mW kurulu güç ve 90.000m2 GES ile Ege bölgesinin en büyük çatı GES i durumunda. Kocaer Çelik, 2022 yılı sonu itibarıyla, tükettiği tüm enerjiyi üretecek projeleri devreye alarak sektöründe yine bir ilki gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Continue Reading

Sanayi

Saha İstanbul Çorumlu sanayicilerle buluştu

Published

on

By

Çorumlu sanayicilere savunma sanayisinde yeni yol haritası çizildi  

Savunma sanayi, sivil havacılık ve uzay sektörlerinde milli sistemler geliştirmek hedefiyle kurulan SAHA İstanbul’un Çorum Sanayi ve Ticaret Odası iş birliğiyle gerçekleştirdiği Çorum Savunma Sanayi Buluşması’nda sektör adına önemli adımlar atıldı. SAHA İstanbul’un, kamu, sektör ve Çorumlu sanayicileri bir araya getirdiği buluşmada, savunma sanayisinde yeni hedefler belirlendi. 

Türkiye’nin en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul’un yerli ve milli teknolojilerin ülke genelinde üretilmesi adına gerçekleştirdiği Çorum Savunma Sanayi Buluşması, sektör adına önemli gelişmelere ev sahipliği yaptı. Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede gibi isimlerin katıldığı, Çorum Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaran Hıncal’ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe Çorumlu sanayiciler yoğun katılım gösterdi.  

Çorum’dan dört firma savunma sanayisinde üretime başladı 

Etkinliğin açılış konuşmasını yapanÇorum Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaran Hıncal; “Çorum Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaklaşık on yıldır savunma sanayisine katkılarımızı sunmak için oldukça büyük çaba sarf ediyoruz. İstanbul ve Ankara sanayi yolunda sıkışmış durumda olduğundan artık Anadolu’da üretime başlıyoruz. Bu alt yapı ve sanayi kültürü Çorum’da var. Çorum şu anda sadece savunmada değil özellikle makine sanayisinde de önemli rol oynuyor. Bugün 200 firma ürünlerini 160 ülkeye ihraç ediyor. Umarım bugünün sonunda Çorum ve savunma sanayimiz adına hayırlı sonuçlarla biter” diye konuştu.    

Türkiye’nin savunma sanayisinin yerlilik oranı bugün yüzde 70 seviyelerine ulaştı

Konuşmasında Türkiye savunma sanayisinin gelişimi hakkında bilgiler veren Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, “SAHA İstanbul öncülüğünde savunma sanayisiyle iş yapan arkadaşlarımla bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.  Çorum teknolojisiyle sanayisi ve 1 milyar doları aşan ihracatıyla önemli bir noktaya geldi. Bundan sonra, savunma sanayisinde en doğru isimlerle neler yapabiliriz konuşacağız. Biz savunma sanayisini ileri taşımak için her konudaiş birliğine hazırız. Türkiye’nin savunma sanayisinin yerlilik oranı bugün yüzde 70 seviyelerine ulaştı. Bugün kritik teknolojileri yerlileştirerek yüzde 90’lara nasıl çıkaracağız, Çorum’daki küçük sanayicilerimizi nasıl orta ve büyük sanayiciye dönüştürürüz onu konuşmamız gerekiyor. Çorum bugün beli bir noktaya geldi. Bundan sonra neler yapabiliriz onları ele alacağız” dedi.  

“Çorumlu sanayiciler Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem vermeli”

Konuşmasına protokole teşekkür ederek başlayan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede; “Bugün SAHA İstanbul öncülüğünce Anadolu’da düzenlemekte olduğumuz bir sanayi buluşmasıyla bir araya geldik. Bugün burada Çorumlu firmalara savunma sanayisinde yön vermeyi, Çorum’da katma değerli ürünler üretmeyi hedefliyoruz. Ülkemizin savunma sanayisinde yerlilik ve millilik oranını artırmak istiyoruz.  Çorum lokasyon açısından havalimanlarına, limanlara ve birçok noktaya oldukça yakın bir konumda yer alıyor. Çorum, Sungurlu ve Osmancık organize sanayi bölgelerimiz yatırma hazır bir şekilde bekliyor. Çorum bölgesel teşvik kapsamında dördüncü sırada yer alıyor. Bu konumu etkili bir şekilde kullanarak savunma sanayisinde nitelikli işler yapıp Türkiye savunma sanayisinin konumunu da daha yukarılara taşımalıyız. Bugün birçok Avrupa ülkesi Türkiye’de üretim yapmak gibi hedefleri bulunuyor. Bizim de aynı şekilde dünyaya açılmamız gerekiyor. Bu doğrultuda da Çorum’da sanayicilerimizden istediğimiz; Ar-Ge çalışmalarına daha fazla önem vermeleri, organize sanayi bölgelerinde daha fazla çalışma yapmaları, teknoloji odaklı sanayi hamlesini yakından takip etmeleri yönünde. Yine savunma sanayi iş birliklerine önem vermelerini ve insan kaynaklarına daha fazla destek vermelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.   

Açılış konuşmaları sonrası Çorum Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaran Hıncal ve Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel; Millî Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye plaketlerini takdim etti.  

Buluşma, savunma sanayisinde yerlilik ve millilik oranını yukarı taşıyacak 

Buluşma hakkında değerlendirmelerde bulunan SAHA İstanbul Genel Sekreteri İlhami Keleş, “SAHA İstanbul olarak hayata geçirdiğimiz tüm etkinliklerimizle Türkiye’nin savunma sanayisini bir adım daha ileri taşıyoruz. Çorumlu sanayicileri savunma sanayisinin önemli birer oyuncusuna dönüştürmek adına gerçekleştirdiğimiz ilk etkinliğimizle de bu hedefte önemli bir yol kat ettiğimizi düşünüyorum. Bu buluşmanın meyvelerini kısa süre içerisinde hem Çorumlu sanayicilerimiz hem savunma sanayimiz hem de ülkemiz toplayacak. Bu buluşma savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki yerlilik ve millilik oranımızı daha da yukarılara taşıyacak. Kümelenme olarak Çorum’un yanı sıra Anadolulu üreticinin de savunma sanayisine katkılarını artırmak için çalışmalarımızı her geçen gün artırarak sürdüreceğiz” diye konuştu.  

Sektörün lider firma yöneticileri panellerde konuşacak 

Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panellerde; Savunma Sanayi Başkanlığı Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdür Zekeriya Coştu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdür Vekili Serkan Çelik, Makina Kimya Endüstrisi Genel Müdürü Yasin Akdere, Milli Savunma Bakanlığı Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy, ASELSAN Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuh Yılmaz, Roketsan Tedarik’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Akın Toros, TÜBİTAK SAGE Genel Müdürü Gürcan Okumuş konuşmacı olarak katıldı. Panel katılımcılarına ve protokole plaket takdiminin de yapıldığı etkinlik sonrası savunma sanayisinde faaliyet gösteren üç fabrikaya ziyaret düzenlendi.

Continue Reading

Yorumlar

  • {{{ review.rating_post_title }}}
    User Avatar
    {{{ review.rating_title }}}

    {{{review.rating_comment | sstr | nl2br}}}

    Show

Trendler