Haberler

Dört yılda bir milyon adet Duster üretildi!

Published

on

§ Duster, dört yıl önceki lansmanından bu yana bir başarı hikâyesine dönüştü. Renault ve Dacia markalı Duster’ların dünya çapındaki üretimi bir milyona ulaştı!

§ Bir milyonuncu Duster, Brezilyalı bir müşteriye teslim edilmek üzere Renault’nun Curitiba tesisinde üretildi.

§ Duster şu anda 100’den fazla ülkede satışa sunuluyor ve dünya çapında beş fabrikada üretiliyor.

§ Renault Başkanı Carlos Ghosn, bir milyonuncu Duster’ın üretildiği Brezilya’daki Curitiba fabrikasında 2014 – 2019 döneminde 500 milyon Real (162 milyon Avro) yatırım yapılacağını açıkladı.

Duster, Renault Grubu’nun uluslararası büyümesinin ardındaki itici güç olmasının yanısıra, dünya çapında Renault tarafından en çok satılan model olma özelliğini de taşıyor.

Renault Grubu Giriş Segment Direktörü Arnaud Deboeuf şöyle ifade ediyor: “Duster gerçek bir küresel başarı hikâyesidir. Renault markası ile uluslararası müşterilerimizin taleplerini karşılıyor ve Renault’nun gelişmekte olan pazarlarda yayılmasına katkı sağlıyor. Bununla birlikte, Dacia markası ile Duster, Avrupa’da ve Akdeniz ülkelerinde sahip olduğu dizaynı, uygun fiyatı ve her arazi koşuluna uygun özellikleriyle markaya yeni müşteriler kazandırmayı başardı.

Ticari bir başarı

Tüm dünyada sadece dört yıl gibi kısa bir sürede bir milyon adet Duster satılmış olduğu gerçeği, modelin başarısını gözler önüne seriyor.

Söz konusu model günümüzde Renault ve Dacia markalarıyla 100’den fazla ülkede satılıyor.

Renault markalı Duster, hem Grup’u uluslararası pazarlarda ileriye taşıdı hem de müşterilerin özel gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı. Örneğin Rusya’ya yönelik “çok soğuk iklim” versiyonu, Brezilya için “Flex Fuel” versiyonu, Hindistan içinse özel iç mekân tasarımlı sağdan direksiyonlu versiyonu mevcut…

Dacia markalı Duster, fiyatı karşılığında sunduğu eşsiz iç hacim, tüm müşterilerin takdirini kazanan her arazi koşuluna yönelik özellikleri sayesinde müşterileri arasında son derece popüler hale geldi.

En büyük beş Duster pazarı

Pazar Marka Lansmandan beri toplam satış
Rusya Renault 151.633
Fransa Dacia 145.612
Brezilya Renault 117.303
Hindistan Renault 85.974
Almanya Dacia 70.159

 

Dünya çapındaki beş fabrika

Bir milyonuncu Duster, Renault’nun Brezilya’daki Curitiba tesisinde üretildi; model beş fabrikada üretiliyor: Pitesti (Romanya), Curitiba (Brezilya), Envigado (Kolombiya), Moskova (Rusya) ve Chennai (Hindistan).

Renault Başkanı Carlos Ghosn, Duster modelinin üretildiği Curitiba fabrikasına yapılacak yatırımı açıkladı. Buna göre 2014 – 2019 döneminde, 500 milyon Reallik bir yatırım (162 milyon Avro) Curitiba fabrikasında iki yeni modelin üretimine ayrılacak. Ghosn, yeni bir lojistik merkezinin de kurulacağını duyurdu. Merkez için on yıla yayılan 240 milyon Reallik (78 milyon Avro) bir yatırım yapılacak.

Dacia markalı Duster ise Avrupa’da, Türkiye’de ve Kuzey Afrika ülkelerinde satılmak üzere 2010 yılından beri Romanya Piteşt’de üretiliyor. Aynı zamanda ilkin Ortadoğu, Mısır ve diğer Afrika ülkelerinde satılmak üzere Haziran 2010’dan itibaren, Körfez bölgelerinde satılmak amacıyla da 2011’den beri aynı tesiste Renault markası ile üretiliyor.

Brezilya’daki Curitiba fabrikası ise Brezilya ve Arjantin’de satılmak üzere Ekim 2011’den beri Renault markalı Duster üretiyor. Envigado, Kolombiya’daki fabrika ise Kolombiya, Meksika, Ekvador, Şili, Peru ve Orta Amerika ülkelerindeki müşteriler için Şubat 2012’den beri Duster üretiyor.

Duster’ın Rusya – Moskova’daki üretimi de Renault markası ile yerel pazara yönelik olarak Aralık 2011’de başladı.

Son olarak Mayıs 2012 tarihinde Chennai –Hindistan fabrikası Duster üretimine başladı. Burada üretilen Duster modeli, Hindistan, Güney Afrika ve Endonezya pazarlarında Renault markası ile, İngilitere, Kıbrıs, Malta ve İrlanda’da Dacia markası ile satılıyor.

Toplam Duster satışları 2013 yılında artmaya devam ederek 376 bin adede ulaştı. Türkiye’de ise, lansmanının gerçekleştirildiği Nisan 2010’dan bu yana 33 bin 639 adet Duster satışı gerçekleştirildi.

 

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version