Haberler

Defne ve Mobilink ile 2 yıllık gelir ortaklığı anlaşması imzaladı.

Published

on

Defne, Background Music servisi ile 35 milyon abonesi bulunan Pakistan’ın Orascom Telekom’a bağlı en büyük operatörü Mobilink ile 2 yıllık gelir ortaklığı anlaşması imzaladı.

 

Defne’nin yazılımını geliştirdiği Background Music servisini Pakistan’ın en büyük GSM operatörü Mobilink de kullanmaya başladı. Defne, bu yazılımla Pakistan’da 35 milyonun üzerinde GSM abonesine telefonla konuşma sırasında arka plana müzik ya da ses efekti ekleme sistemini kullanacak. Defne, Nijerya, Bolivya, Tacikistan’da da GSM abonelerine aynı yazılımla Backround Music servisini hizmete sunmaya başlıyor.

 

Defne tarafından, uluslararası telekomünikasyon şirketi Orascom Telekom’a bağlı Mobilink ile 2 yıllık gelir ortaklığı şeklinde imzalanan anlaşma, GSM abonelerine eğlence ve kişiselleştirme servislerine ileri bir örnek olarak geliştirdiği Background Music adı verilen servis teknolojisini içeriyor.

Operatörlere mobil eğlence dünyasını zenginleştirmek için katma değerli servislerde yenilikler sunan Defne, Pakistan’da 35 milyon GSM abonesine telefonla konuşma sırasında arka plana müzik ya da ses efekti ekleyebilecekleri katma değerli servis alt yapısı oluşturdu.

 

Bu özel teknoloji ile aboneler, telefonla yaptıkları görüşmeler sırasında arka plana staddan yankılanan bir tezahürat, konser ya da çığlık gibi birçok efekt ekleyebilecekler. Tamamen doğal sesler ve müziklerden oluşan Background Music servisi, konuşma sırasında istenilen zamanda durdurulup sonra tekrar başlatılabiliyor.

 

Aralarında Nijerya, Bolivya ve Tacikistan’ın da bulunduğu yaklaşık 28 ülkeye, telekomünikasyon şebekeleri için katma değerli servis ve altyapı yazılım çözümleri ile hizmet veren Defne, bu kez özel efekt sistemlerinin telekomünikasyon sektöründe kullanımına yönelik geliştirdiği yazılım ile Pakistan’la çalışmaya başladı.

 

Telekomünikasyon sektörüne yönelik çözümleriyle 28 ülkede GSM şirketleri ile ortak çalışma yürüten Defne, halen Türkiye’de AVEA ve KKTC’de KKTCELL ile, Nepal’de NCELL ile toplu mesaj platformu, Hindistan’da 3G Video Mail & SMS & Chat servis teknolojisi, Kazakistan’da KCELL ile Voice Changer servis teknolojisi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version