Haberler

Cryptolocker gelmeden verilerinizi yedekleyin!

Published

on

Verileri şifreleyen ve Cryptolocker olarak tanımlanan zararlı yazılımlar, bir süredir oldukça revaçta olan zekice tasarlanmış bir dolandırıcılık türü. Gönderilen bir e-postanın açılmasıyla, gizli bir fidye yazılımı bilgisayarınıza bulaşıyor ve tüm verinizi şifreliyor. Ekranda ise şifreyi çözmek için yüzlerce dolar ödemeniz gerektiğini yazan bir mesaj beliriyor. Verilerini düzgün şekilde yedekleyen işletmeler için bu tür sorunlar önemli değil.

 

Fidye yazılımı olarak adlandırılan Cryptolocker tarzı kötü niyetli yazılımlar, bilgisayar kullanıcıları açısından en korkutucu dijital saldırılar arasında yer almaya başladı. Açılan bir e-posta eklentisinin ardından birden bire, ekranınızda polisten gelmiş gibi görünen bir uyarı, para talebi içeren bir yazı ya da ya da fidye ödeyene kadar dosyalarınızın kilitli kalacağını belirten bir mesaj görebilirsiniz. Verileri şifreleyen siber suçlular, şifre anahtarı için akıllarına esen miktarda para talep edebiliyor. Üstelik eğer zamanında ödemezseniz de üretilen anahtar geçerliliğini yitiriyor ve verilerinize bir daha asla ulaşamayabiliyorsunuz.

 

Yedek hayat kurtarır

Dünyanın önde gelen yedekleme ve iş sürekliği çözümleri sunan StorageCraft’ın Türkiye Ürün Müdürü Can Erginkurban’a göre, verilerini düzgün şekilde yedekleyen işletmeler için bu tür sorunlar önemli değil. Sunucu veya kişisel bilgisayar fark etmeksizin yedeklerden geri dönmenin bu kullanıcılar için sıkıntı oluşturmadığını belirten Erginkurban, “Düzenli artımlı yedekler almak bu tür sorunların üstesinden gelmenin en önemli yöntemi. Birçok iş ortağımızdan aldığımız geri bildirimler, StorageCraft ShadowProtect ile alınmış yedeklerin çoğu kez işletmelerin hayatını kurtardığından bahsediyor.”

 

İlk değil, sonuncu da olmayacak

Can Erginkurban, “Cryptolocker bu türden ilk tehdit değil ve sonuncusu da olmayacak” diyerek, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Antivirus yazılımları bu tehditleri durdurabilmek için çok önemli bir işlev üstleniyor. Fakat biliyorsunuz ki hiçbir antivirüs uygulaması çalışanlardan birinin kendi makinesine bir dosya indirmesini engelleyemiyor. ShadowProtect ile kolayca zamanda noktalar oluşturabilir ve bilgisayarınıza virüs bulaşmadan hemen önceki ana geri dönebilirsiniz. Düzenli olarak alacağınız yedekler sisteminizi göz açıp kapayıncaya kadar eski haline döndürebilmenizi sağlar ve paranız cebinizde kalır.”

 

StorageCraft Technology Corporation

StorageCraft Technology Corporation sunucular, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar için sınıfının en iyisi yedekleme, felaket kurtarma ve veri koruma çözümleri üretiyor. StorageCraft çözümleri kullanıcılarının sistemlerinin kapalı kalma zamanını azaltarak toplam sahip olma maliyetini düşürürken güvenliği ve tutarlılığı arttırıyor. Daha fazla bilgi için: www.storagecraft.com.tr

 

Stratus

Stratus Bilişim Sistemleri Tic. A.Ş., 2004 yılından bu yana ESET’in Türkiye Distribütörü olarak hizmet veriyor. Birçok platform için ölçeklenebilir çok katmanlı güvenlik çözümlerinin ithalatçısı ve distribütörü olarak kanal üzerinden bayilere satış ve destek veren bir teknoloji firması olan Stratus, İstanbul merkezli olarak faaliyet gösteriyor. Firmanın Ankara’da bir şubesi bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için: www.stratus.com.tr

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version