Diğer İmalatlar

Çimsa, Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne katılan ilk Türk şirketi oldu

Published

on

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, tüm faaliyetlerine entegre ettiği sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD) himayesi altında faaliyet gösteren Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne (CSI) katıldı.

Tüm iş ve operasyonlarını sürdürülebilir gelecek hedefiyle gerçekleştiren Türkiye’nin önde gelen sanayi şirketlerinden Çimsa, Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi Çimento Sürdürülebilirlik Girişimi’ne (CSI-Cement Sustainability Initiative) üye olarak, sürdürülebilirlik anlamında önemli bir adım attı.

Karlı bir şekilde büyürken yaşanabilir gelecek için sektöre öncülük etmeyi hedeflediklerini belirten Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “40 yılı aşkın deneyimimiz, geniş ürün yelpazemiz, yenilikçi çalışanlarımız, insana ve çevreye saygılı yaklaşımımızla sektörümüzde fark yaratmaya odaklı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu doğrultuda, sektörümüzde sürdürülebilir kalkınma konusunda kapsamlı çalışmalar yürüten CSI’ya üye ilk Türk çimento şirketi olmak, bizim için büyük önem taşıyor. Sürdürülebilirlik konularının doğru bir şekilde anlaşılması ve yönetilmesinin sektörün kalkınması ve büyümesi için bir ön koşul olduğunun bilinci içinde çalışan CSI’nın bir parçası olarak, sürdürülebilir bir geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynakları verimli kullanmanın, atıkları enerji ve hammadde olarak geri kazanmanın,  yenilenebilir enerji kaynaklarına yatırım yapmanın yol haritalarının önemli bir maddesini oluşturduğuna değinen Hacıkamiloğlu, “Çimsa olarak, bu yolculuğa üç yıl önce çıktık. Her yıl sürdürülebilirlik raporu yayımlayarak; sosyal, çevresel ve ekonomik alanda kaydettiğimiz gelişmeyi kamuoyuyla paylaşıyoruz.  Bu yıl ise çok özel hedeflerimiz var. Ancak bununla da yetinmiyor, şimdi CSI’a üye olarak çok zorlayıcı çeşitli taahhütler veriyoruz. 3 yıl içinde ulaşmak istediğimiz noktayı şimdiden planlıyor ve bu hedefe ulaşmak için yoğun çalışmaya odaklanıyoruz” dedi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version