Diğer İmalatlar

Çelik sektöründe sanayici ve üniversite el ele

Published

on

 

Ar-Ge ve İnovasyon… Tüm sanayi alanlarının gelişiminde ve sektörlerin ülke ekonomisi için yaratacağı katma değerde büyük önem taşıyor. Çelik İhracatçıları Birliği bu amaçla İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ile “Çelik Sektörü Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi”ni hayata geçirmek üzere çalışmalara başladı.  Türkiye ve dünyada örnek olması hedeflenen Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi için ise sanayici ve üniversite işbirliği en önemli adımı oluşturuyor.

 

Çelik İhracatçıları Birliği, “Çelik Sektörü Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi” için ilk adımı attı. Merkez ile çelik sektörünün sürdürülebilirliğinin sağlanması, ürün çeşitliliği ve niteliğinin artırılması, sektör firmalarına daha fazla hizmet verilebilmesi amaçlanıyor. İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile hayata geçirilecek Ar-Ge ve İnovasyonMerkezi için üretici firmalar, üniversiteler, denetim firmaları ve STK temsilcilerinin katılımıyla strateji çalıştayı gerçekleştirildi.

 

Çelik sektörünün Ar-Ge, inovasyon ve test analiz alanlarındaki mevcut ve gelecek dönemdeki ihtiyaçlarının araştırılması ve çözümler sunulabilmesi amacıyla kurulacak merkezin Türkiye ve dünyada örnek olması da hedefleniyor. “Çelik Sektörü Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi”nin ayrıca çelik kullanan ana sektörler olan inşaat, otomotiv, makine imalat, gemi, kimya, maden gibi alanlar için Türkiye ve çevre ülkeler açısından bir çekim merkezi haline gelmesine de katkı sağlaması planlanıyor.

 

Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi için gerçekleştirilen strateji çalıştayında; sektördeki tüm firmaların ortak sorunu olan atık yönetimi ve enerji yönetimi konularının ele alınabileceği de vurgulandı. Ayrıca merkez kapsamında kurulacak laboratuarların da yapılacak testlerin hızlandırılması için önemli bir adım olduğu belirtildi. Tüm bu süreçlerin sürdürülebilir olması adına; çelik sektörü için gerekli olan yeni elemanların eğitimle desteklenmesi, bunun için de sanayici ve üniversite işbirliğine dikkat çekildi.

 

Çelik SektörüAr-Ge ve İnovasyon Merkezi için fizibilite ve planlama çalışmalarını değerlendiren Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci,“Piyasa daraldıkça sektörümüzün yeniliklere olan ihtiyacı giderek artıyor. Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bu merkez için duyulan ihtiyacın da farkındayız. Şu an özellikle KOBİ niteliğindeki şirketlerimiz Ar-Ge ve inovasyon için gereken yatırım için zorlanıyor ancak MATİL şirketimiz tarafından kurulacak bu merkez sayesinde birbirimize inanarak birlikte hareket etmeyi öğreneceğiz. Ayrıca sektörümüzün ilk ortak çalışması olan bu merkez için Çelik İhracatçıları Birliği olarak adım atmış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Böylece hem kendi görevimizi yerine getirmiş olacağız hem de sektörümüzün başarılı işler yapmasına fırsat tanıyacağız. Merkezimizin ülkemiz ekonomisine de önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version