Haberler

CDT ve Nano Dimension, SAHA EXPO’ya çıkartma yapıyor

Published

on

Elektronik tasarım ve üretim otomasyonu konusunda Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya ülkelerinde kapsamlı çözümler sunan CDT Bilgi Teknolojileri, 10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek SAHA EXPO kapsamında, temsilcisi olduğu Nano Dimension firmasının ürettiği ve endüstrilere yön veren DragonFly LDM 3D yazıcısını ve güncel teknolojileri tanıtacak. 

SAHA İstanbul tarafından 10-13 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek SAHA EXPO Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’na dünyanın önde gelen yeni nesil yüksek teknolojisi iş ortağı Nano Dimension ile katılacak olan CDT Bilgi Teknolojileri, DragonFly LDM 3D yazıcısıyla gelen fark yaratan teknolojileri katılımcılarla paylaşacak. DragonFly LDM 3D özellikle savunma sanayii ve Ar-Ge kuruluşları tarafından yerli ve milli değer yaratma hedefine tam ve benzersiz destek sağlayabilecek, elektronik üretim konusunda çığır açan bir ürün özelliği taşıyor. Kullanımı ile milli tasarımlarımızın yurtdışına gönderilmeden prototip üretimlerinin yapılmasını, ürün geliştirme süreçlerinde zaman ve maliyet kazançları elde edilmesini ve gizliliğin korunmasını sağlıyor.  Dünya genelinde aralarında NASA’nın da bulunduğu elliden fazla kurumda kullanılan DragonFly LDM 3D; uzay, havacılık ve savunma firmalarına Ar-Ge ve Teknoloji Geliştirme çalışmalarında yeni ufuklar açıyor.  DragonFly LDM 3D, hem mekanik uygulamalarda kazanılan otuz yıllık üç boyutlu basım teknolojisinin elektronik uygulamalara aktarılması, hem de özel geliştirilen nano mürekkepler yardımıyla elektronik cihaz üretiminde çığır açan ilk ve tek makina olarak öne çıkıyor.

DragonFly LDM 3D sayesinde klasik yöntemler ile üretimi mümkün olmayan uygulamaların denenmesi ve üretimi de Türk Savunma Sanayi için mümkün hale geliyor.

3 Boyutlu Düşünceye Geçiş

Haftaları bulan prototip üretim sürecini saatlere indirerek tasarımın sonucunu kısa sürede görebilme imkanı sunan Dragonfly LDM 3D yazıcı; otomotivden sağlığa, havacılıktan telekomünikasyona, tüketici elektroniğinden savunma sanayiine pek çok sektörde elektronik ürünlerin tasarımda 2 boyutlu düşünceden 3 boyutlu düşünceye geçiş sağlıyor. Yüksek teknoloji enstitüleri, yüksek öğretim kurumlarının yanı sıra elektronik sektörünün öncü kuruluşlarındaki Ar-Ge ve inovasyon merkezlerine ulaşarak sektörde fark yaratacak projelere imza atmayı hedefleyen CDT, DragonFly LDM 3D yazıcının prototip üretiminde sağladığı faydaları SAHA EXPO’ya katılan sektör profesyonellerine aktaracak.

Ürün geliştirme süreçlerindeki “kalıpları kırıyor”

Tüm dünyada birçok inovasyon ödülüne değer görülen DragonFly LDM 3D yazıcının elektronik bileşen tasarım, prototip yaratma ve üretme sırasında karşılaşılan zorlukların aşılmasında anahtar çözüm olduğunu belirten CDT Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Alpay Göğüş, müşterilerinin tüm ürün geliştirme döngülerini kontrol edebilme, verimliliklerini artırma ve piyasaya giriş sürelerini hızlandırma olanağı sunduklarını belirterek şunları söyledi: “Teknolojinin gelişim hızı dünyayı değiştirmeyi sürdürüyor. Nano Dimension ürün ve çözümleriyle müşterilerimize tüm ürün geliştirme döngülerini kontrol edebilme, verimliliklerini artırma ve piyasaya giriş sürelerini hızlandırma olanağı sunuyoruz. Nano Dimension’ın sunduğu bu ileri teknoloji ile müşterilerimizin elektronik bileşen tasarım, prototip yaratma ve üretiminde karşılaştıkları zorlukları kolayca aşabileceğine inanıyoruz. İnsan hayatında yer alan tüm elektronik cihazların tasarımı, içlerindeki baskı devre kartlarının düz olması zorunluluğundan dolayı belirli kalıplara hapsolmuş idi. DragonFly LDM 3D yazıcının sunduğu her şekilde PCB üretebilme imkanıyla, bu kalıplar kırılabilecek ve görmeye alıştığımız tasarımların dışına çıkılabilecek.”

Nano Dimension sektörlere yön veriyor

Gelişen pazarlar kapsamında Türkiye’nin stratejik olarak büyük önem taşıdığına dikkat çeken Nano Dimension Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Stephan Krause, CDT Bilgi Teknolojileri ile Türkiye başta olmak üzere, Ortadoğu ve Orta Asya bölgesinin sunduğu büyüme fırsatlarını sürekli ele aldıklarını ve bu yönde çalıştıklarını ifade etti. Krause, “3D teknolojileri dünyayı ve iş yapış şekillerini değiştirmeyi sürdürüyor. Otomotivden sağlığa, havacılıktan telekomünikasyona, tüketici elektroniğinden savunma sanayiine pek çok sektörde elektronik ürünlerin tasarımda artık hız ve pratiklik var. Bu da yüksek verimlilik sunuyor. CDT Bilgi Teknolojileri’nin deneyimli ekibiyle bu teknolojileri Türkiye’ye ve ilgili bölgelere anlatmayı sürdürüyoruz. Endüstrilerin fark yaratan işlere imza atmalarına geliştirdiğimiz teknolojilerle yardımcı olmak önceliklerimiz arasında yer alıyor. Nano Dimension’un bu sayede bölgedeki büyümesinin daha da hızlanacağına inanıyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızı özenle sürdürüyoruz ve yeni nesil teknolojileri tüm dünyaya sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version