Haberler

Çatıder yeni bir meslek standardını daha sektöre kazandırdı

Published

on

Çatılar konusunda inşaat sektörünü ve kamuoyunu bilinçlendirmeyi, sektörün sorunları için çözüm yolları geliştirmeyi misyon edinen Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), son olarak Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı Meslek Standardı’na imza attı. ÇATIDER’in, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) ile birlikte hazırladığı meslek standardını Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) onayladı ve standart Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

 

Meslek standartlarının sektörün en önemli konularından biri olduğunu belirten ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, “Dernek olarak şimdiye kadar Kiremit Tipi Çatı Kaplamacısı, Panel Çatı Kaplamacısı ve Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı olmak üzere üç ayrı meslek standardını hazırladık. Örtü Tipi Çatı Kaplamacısı Meslek Standardı Mayıs ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe de girdi.” dedi. Genelde membran olarak adlandırılan bitüm veya sentetik esaslı örtü tipi malzemeleri birleştirerek çatı kaplaması yapan bu meslek dalına özel bir standart hazırlanmasının sektör için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade eden ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, standart hazırlanırken pek çok kurum ve kuruluştan görüş alınarak değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

Çatılarla ilgili her türlü konuda ÇATIDER’e www.catider.org.tr web sitesinden ve 0216 416 55 13 numaralı telefondan ulaşmak mümkün.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version