Haberler

BSR Berlin için ödül: Allison donanımlı CNG kamyonlar, organik atık ile çalışıyor

Published

on

 

Berliner Stadreinigung (BSR) filosunda bulunan 150 adet Allison donanımlı Mercedes-Benz Econic atık toplama kamyonu, daha da çevre dostu olarak şimdi kendi ürettiği belediye Biyo Doğal Gaz ile çalışıyor.

Allison 3000 Serisi

Berliner Stadreinigung (BSR), yenilenebilir yakıt kullanımını arttırmak için büyük bir çevre bilinci projesinin parçası olarak inşa edilen ilk biyogaz tesisini, 2013 yazında Spandau-Ruhleben’da hizmete sundu. Almanya’da başka bir benzeri olmayan BSR’nin bu projesi, yakın zamanda “Fikirler Dünyası’nda Mükemmel Bir Yer” yarışmasını kazandı.

BSR’nin yeni işleme tesisinde her yıl, yeni dönüştürülmüş atık araçları tarafından “Biogut” konteynerlerinden topladığı yaklaşık 60.000 ton organik atığın işlenmesi planlanıyor. Tesise taşındıkları zaman, biyolojik atık içinde bulunan mikro-organizmalar, biyolojik olarak bozulabilen materyalin fermantasyonu boyunca ham biyogaz ortaya çıkartıyor. Daha sonra biyogaz, biyo doğal gaz olarak işleniyor (biyo-metan olarak da adlandırılmaktadır) ve atık filosunun yakıt aldığı Marzahn, Prenzlauer Berg ve Wilmersdorf’da bulunan üç ayrı BSR istasyonuna dağıtılıyor.

BSR, bu özel tesisin açılışı sonrasında yenilenemeyen fosil yakıttan elde edilen doğal gaz yerine kendi ürettiği yenilenebilir biyo doğal gaz ile yaklaşık 150 Mercedes-Benz Econic CNG atık kamyonunu çalıştırıyor. Bu araçların arasında Ekim 2013’de eski modellerin yerini alan BSR’nin 22 adet yeni atık kamyonu da bulunuyor. Tüm Mercedes-Benz Econic kamyonları, CNG motor performansını en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olması için Allison 3000 Serisi™ tam otomatik şanzımanlar ile donatılıyor.

Allison’ın patentli tork konventörü, aracın kalkışında motor torkunu arttırarak ve bu gücü sarsıntısız bir şekilde tekerleklere ileterek doğal gaz motorlarının tipik yavaş gaz tepki döngülerini dengeliyor. Sonuç olarak, ister yenilenebilir biyo doğal gaz, ister fosil yakıttan üretilen doğal gaz kullanılsın, araçlar yakıt verimliliğini arttırırken üst düzey bir performans sunuyorlar. Ek olarak, Mercedes OM 906 LAG motorunun helisel dişli seti ile birleşmesi daha sessiz çalışmasına yardımcı oluyor.

BSR, bu atık araçlarında dizel yakıtın yerine biyo doğal gazı kullanarak her sene 2,5 milyon litre dizel yakıttan tasarruf edecek. 6,200 ton karbondioksit, aynı zamanda nitrojen oksit, sülfür ve diğer partiküllerin emisyonunu azaltacak. Ayrıca, gıda üretimi için kullanılabilecek bitkiler yerine daha temiz yanan yakıt için biyolojik atığın dönüştürülmesi sayesinde BSR, filosunun yakıt kullanımı için çevreci bir yaklaşımda bulunuyor.

Peter van Cuijk, Allison Transmission Uluslararası Pazarlama Müdürü konuyla ilgili olarak, “Allison, çevre konusunda çok önemli çalışmaları yürütüyor ve tüm uygulamalarda en yeşil çözümleri sunmak için müşterileri ile iş birliği yapıyor. Berliner Stadreinigung’un projesi, şanzımanlarımızın, karbon izindeki büyümeyi azaltan organizasyonlara nasıl yardım edebileceğine dair mükemmel bir örnektir,” diyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version