Haberler

Bosch’dan “Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası” için ilkadım

Published

on

Bursa’da yeralan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikası, KAGİDER tarafından DünyaBankası’nın desteği ile hayata geçirilen “Fırsat Eşitliği Modeli” (FEM)sertifikasyon sürecinde ilk adımı, 23 Eylül Pazartesi günü gerçekleşen imzatöreni etkinliği ile attı.

 

Bursa’dagerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Bosch Bursa fabrikası Ticari GenelMüdürü Dieter Wohlfarth “KAGİDER’in bukonudaki tecrübelerinden öğreneceğimiz çok şey var” dedi. Bu sürecin Boschçalışanlarına, topluma ve Türkiye ekonomisine getireceği katkıya değinerek,fırsat eşitliği kültürünü kurumsal yapılarına yerleştirmek istediklerinibelirtti.

 

CinsiyetÇeşitliliği Proje Lideri Zeynep Yıldız, 2012 yılında kadın ve erkekçalışanlardan oluşan gönüllü bir ekiple başlayan projenin üst yönetimindedesteğini alarak büyüdüğünü ve FEM sertifikasyon süreci ile daha da hızkazanacağını belirtti.

 

Daha sonrakürsüye gelen KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ; “Bosch’un başlattığı buinsiyatifin bölgedeki diğer firmalara örnek olmasını diliyorum” dedi. “FırsatEşitliği Modeli” (FEM)’ni konuklara tanıtan Türktan, Türkiye’de kadınçalışanların durumunu çarpıcı rakamlarla ortaya koyan örnekler verdi. Ekonomiksüreçlerin her kısmında kadınların fırsat eşitliği istediğini belirten Türktan,bu konuda tüm güçleri ile çalıştıklarını, fırsat eşitliği sağlayan firmalarınfinansal göstergelerinin her zaman daha da iyiye doğru gittiğini vurguladı.

 

FırsatEşitliği Modeli (FEM) ile “Kadın erkekeşitliğine duyarlı” işyerlerini sertifikalandırarak kamuoyunda farkındalıkyaratmak hedefleniyor. Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası sahibi VodafoneTürkiye’nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, süreçteki deneyimleri vesonrasında gerçekleştirdikleri değişimleri anlattı. Bosch bünyesinden üst düzeyyöneticilerin katıldığı yuvarlak masa toplantısı ile devam eden törende, Bosch BursafabrikasıTeknik Genel Müdürü Marc Weller şirketin her kademesinde kadın erkekeşitliği söylemine sahip olması, kadınlarla erkeklerin şirket içerisinde eğitimimkânlarının eşit olması, terfide eşit olanaklar yaratılması, kadın çalışanınyasal haklarının uygulanması gibi konuların uygulanması konusunda her zamanöncülük edeceklerini paylaştı.

 

“FırsatEşitliği Modeli” sertifika süreci ile  Bosch Bursa Fabrikasında yaygınlaşacak fırsateşitliği anlayışının, kurum kültürünün vazgeçilmek bir yapı taşı olmasıhedeflenmektedir.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version