Bursa’da yeralan Bosch Sanayi ve Ticaret A.Ş. fabrikası, KAGİDER tarafından DünyaBankası’nın desteği ile hayata geçirilen “Fırsat Eşitliği Modeli” (FEM)sertifikasyon sürecinde ilk adımı, 23 Eylül Pazartesi günü gerçekleşen imzatöreni etkinliği ile attı.

 DSC_0955

Bursa’dagerçekleşen törenin açılış konuşmasını yapan Bosch Bursa fabrikası Ticari GenelMüdürü Dieter Wohlfarth “KAGİDER’in bukonudaki tecrübelerinden öğreneceğimiz çok şey var” dedi. Bu sürecin Boschçalışanlarına, topluma ve Türkiye ekonomisine getireceği katkıya değinerek,fırsat eşitliği kültürünü kurumsal yapılarına yerleştirmek istediklerinibelirtti.

 

CinsiyetÇeşitliliği Proje Lideri Zeynep Yıldız, 2012 yılında kadın ve erkekçalışanlardan oluşan gönüllü bir ekiple başlayan projenin üst yönetimindedesteğini alarak büyüdüğünü ve FEM sertifikasyon süreci ile daha da hızkazanacağını belirtti.

 

Daha sonrakürsüye gelen KAGİDER Başkanı Gülden Türktan ; “Bosch’un başlattığı buinsiyatifin bölgedeki diğer firmalara örnek olmasını diliyorum” dedi. “FırsatEşitliği Modeli” (FEM)’ni konuklara tanıtan Türktan, Türkiye’de kadınçalışanların durumunu çarpıcı rakamlarla ortaya koyan örnekler verdi. Ekonomiksüreçlerin her kısmında kadınların fırsat eşitliği istediğini belirten Türktan,bu konuda tüm güçleri ile çalıştıklarını, fırsat eşitliği sağlayan firmalarınfinansal göstergelerinin her zaman daha da iyiye doğru gittiğini vurguladı.

 

FırsatEşitliği Modeli (FEM) ile “Kadın erkekeşitliğine duyarlı” işyerlerini sertifikalandırarak kamuoyunda farkındalıkyaratmak hedefleniyor. Fırsat Eşitliği Modeli Sertifikası sahibi VodafoneTürkiye’nin İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Pınar Kalay, süreçteki deneyimleri vesonrasında gerçekleştirdikleri değişimleri anlattı. Bosch bünyesinden üst düzeyyöneticilerin katıldığı yuvarlak masa toplantısı ile devam eden törende, Bosch BursafabrikasıTeknik Genel Müdürü Marc Weller şirketin her kademesinde kadın erkekeşitliği söylemine sahip olması, kadınlarla erkeklerin şirket içerisinde eğitimimkânlarının eşit olması, terfide eşit olanaklar yaratılması, kadın çalışanınyasal haklarının uygulanması gibi konuların uygulanması konusunda her zamanöncülük edeceklerini paylaştı.

 

“FırsatEşitliği Modeli” sertifika süreci ile  Bosch Bursa Fabrikasında yaygınlaşacak fırsateşitliği anlayışının, kurum kültürünün vazgeçilmek bir yapı taşı olmasıhedeflenmektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You May Also Like

Riskli yapı tespiti yapan kuruluşlara çeki düzen getirildi

  Kentsel dönüşümde uygulamadan kaynaklanan duraksamaların önlenmesi için Uygulama Yönetmeliğinin bazı maddeleri…

Nisan ayından sonra gelen faizlerdeki indirim, emlak piyasasını canlandırdı

  Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve bankaların hizmete sunduğu alternatifli konut kredisi…

3M, Energy Star Ödülü’ne 10. kez layık görüldü

    3M, EPA Energy Star Sürdürülebilir Mükemmellik Ödülü’ne art arda 10.…

Figen Ayan, MedCruise Birliği’nin ilk Türk başkanı oldu

Galataport İstanbul Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan, MedCruise Birliği’nin 59.…