ENERJI

Borsa İstanbul’un gongu ODAŞ için çaldı

Published

on

Elektrik sektörünün önde gelen kuruluşlarından ODAŞ Enerji’nin 13-14 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen halka arzının başarıyla tamamlanmasının ardından, 21 Mayıs 2013 tarihinde Borsa İstanbul’un gongu ODAŞ için çaldı ve şirketin payları Borsa’da işlem görmeye başladı. ODAŞ Enerji’nin % 28.6 payının halka arzı, yatırımcıların yoğun talebiyle karşılanırken, halka arz edilen toplam 12 milyon nominal değerli pay için 16.428.151 adet talep geldi.                                                         

Odaş Enerji’nin, (ODAŞ Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.) paylarının halka arzında, 12 milyon nominal değerli payın yüzde 40’ı yurtiçi bireysel, yüzde 15’i yurtiçi kurumsal, yüzde 45’i ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Halka arz sürecinde özellikle yurtiçi ve yurtdışı kurumsal yatırımcılardan beklenenin yaklaşık 2 katı talep gelmesi dikkat çekti. Kurumsal yatırımcılardan gelen bu talep neticesinde, başta yüzde 10 olarak açıklanan yurtiçi kurumsal yatırımcı tahsis oranı yüzde 15’e, yüzde 40 olarak açıklanan yurtdışı kurumsal yatırımcıların tahsis oranı ise yüzde 45’e çıkarıldı.

Dağıtım sonucunda 681 yatırımcı 12.000.000 TL nominal değerli pay alırken, ODAŞ Enerji’nin halka arz sonrası piyasa değeri 210 milyon TL, halka arz büyüklüğü ise 60 milyon TL oldu. ODAŞ Enerji’nin payları 5 TL’lik birim fiyatından satışı sunuldu ve şirketin temettü politikası da “dağıtılabilir kârın yüzde 20’si” olarak açıklandı. İzahnamede ise mevcut ortaklar bir yıl boyunca pay satışı yapmayacağını ve Odaş da bir yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacağını taahhüt etmiştir.

“Yatırımcılar, yarının enerji şirketine bugünden ortak oldular”

Karşılaşılan yoğun taleple birlikte başarıyla tamamlanan bu halka arz sürecinin ardından, ODAŞ Enerji’nin payları 21 Mayıs 2013 tarihinden itibaren Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı. Seansı başlatan gong ODAŞ Enerji için çalarken, gong törenine katılan ODAŞ Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Özal şunları söyledi:

“Halka arz sürecini başlatırken, yatırımcılara yarının enerji şirketine bugünden ortak olun demiştik; gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından çok sayıda yatırımcı bu çağrımıza kulak verdiği için çok sevinçliyiz. Başarıyla tamamlanan halka arzın ardından artık paylarımız Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlıyor ve biz de yeni yatırımcılara, yeni yatırım imkanlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Güçlü teknolojik yapımız, hızlı büyümemiz ve kârlılığımızla yeni yatırım imkanlarını en iyi şekilde değerlendirecek ve ODAŞ’ı gerek üretim, gerekse satış ve ticaret ayaklarında elektrik sektörünün en önde gelen kuruluşlarından biri olarak, yeni ortaklarımızla birlikte geliştirmeye devam edeceğiz.”

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Yılmaz da yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“Yaşamın her alanında ihtiyaç duyduğumuz enerji, bugün bir endüstri haline gelerek ekonomilere büyük katkılar sağlamaktadır. Enerji alanında adeta doğu ile batı arasında bir köprü görevi gören Türkiye, son dönemde gerçekleştirilen yatırımlarla bu alanda da istikrar sağlamıştır. Bu istikrara destek veren ve ekonomiye katma değer sağlayan şirketlerin halka arzlarından dolayı hassaten mutluluk duyuyor, böyle şirketlerimizle iftihar ediyoruz. Enerji sektörünün güzide şirketlerinden biri olan ODAŞ Enerji, bugün sahip olduğu gücü halka arz ediyor. Halka arzın borsamızda işlem gören 410’uncu firma olacak ODAŞ Enerji Ailesi’ne ve tüm ilgili taraflara hayırlı olmasını diler, bu vesileyle diğer şirketlerimizi de sermaye piyasalarının sunmuş olduğu avantajlardan yararlanmaya davet etmek isterim.”

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version