Haberler

Bilgi AB Enstitüsü “Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi” seçildi

Published

on

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü; Avrupa Komisyonu tarafından “Jean Monnet Mükemmeliyet Merkezi” olmaya hak kazandı. Bu unvana; Cambridge, Freie Üniversitat Berlin, New York University’nin de aralarında bulunduğu 162 saygın üniversite sahip…

İstanbul Bilgi Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü, Avrupa Komisyonu’nun “European Values at School-EUducate”(Okullarda Avrupa Değerleri) projesi ile Avrupa Birliği Komisyonu tarafından “Jean Monnet Centre of Excellence” (Mükemmeliyet Merkezi) unvanına layık bulundu.

1989’dan bu yana, aralarında Cambridge Üniversitesi, Freie Üniversitat Berlin, University of Manchester, New York University, Free University of Brussels, University İnstitute of Florence’ın da bulunduğu 162 saygın üniversiteye verilen unvanı, İstanbul Bilgi Üniversitesi1996 yılından bu yana sürdürdüğü Avrupa Birliği çalışmaları alanında çok yüksek bir derece ile elde etti.

İstanbul Bilgi Üniversitesi daha önce Avrupa Komisyonu’nun Avrupa entegrasyonunun çeşitli akademik alanlarını kapsayan derslere verilen “Jean Monnet Modules” ödüllerini siyaset bilimi, iktisat ve uluslararası ilişkiler alanlarında kazanmıştı. Üniversitenin Avrupa Birliği Enstitüsü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ise 2011 ve 2013‘de “Jean Monnet Chair” (Jean Monnet Kürsüsü) oldu. Tüm bunlara ek olarak, 2013 sonbaharında başlayacak “Preventing Euroscepticism at School-Euducate” (Okullarda Avrupa Birliği Karşıtlığını Önleme) projesi de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin Mükemmeliyet Merkezi seçilmesinde etken oldu.

Proje, Türkiye’deki sivil toplumun önemli bir kesimi olan ilkokul, lise ve meslek okulları öğretmenleri ile öğrencilerine, Avrupa Birliği ile özdeşleşen özgürlükler, kadın erkek eşitliği, engelli hakları, çevre duyarlılığı gibi konularda üç yıl boyunca eğitim vermeyi ve eğitim malzemeleri üretmeyi hedefliyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version