Haberler

BASF Münster tesisinde reçine üretimi için yaklaşık 7 milyon Euro tutarında yatırım yapıyor

Published

on

 

Kapasite artışı ve enerji verimliliği iyileştirmesi

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Münster tesisinde reçine üretimini genişletmek ve optimize etmek üzere 7 milyon Euro civarında bir yatırım gerçekleştiriyor. Tüm boya malzemelerinin üretimi için önemli bir ara malzeme olan reçine alanındaki kapasite artışı, şirketin büyüme planlarının bir destekçisi.

BASF Coatings Avrupa Operasyon Başkanı Dr. Walter Jouck, “Bu yatırımla öncelikle Münster tesisinin rekabet gücünü arttırıyoruz. Reçine konusundaki yeterliliğimiz önemli bir rekabet avantajı getiriyor ve reçine kapasitemizi arttırarak gelecekteki pazar genişlemesine uyum sağlıyoruz. Böylece, özellikle otomotiv endüstrisindekiler olmak üzere müşterilerimize daha esnek bir hizmet sunabileceğiz.” dedi.

 

Verimlilik artacak

Reçine üretimi alanındaki yatırım, üretim kapasitesinin artmasını sağlayacak ve daha iyi ısıtma tekniği sayesinde, çevresel performansın önemli bir şekilde iyileştirilmesine de katkıda bulunacak. Ayrıca, ısı üretimine ve egzoz gazı yakmaya yönelik enerji verimliliği de artış gösterecek.

Yatırımların 2016 yılında tamamlanması planlanıyor. Diğer yandan BASF, Asya Pasifik bölgesinde otomotiv OEM boyaları için artan talebi karşılamak üzere Şangay’da yeni bir reçine tesisi inşa ediyor.

BASF tarafından üretilen reçineler, endüstriyel boyalar,  otomotiv OEM boyaları ve otomotiv tamir boyalarında  kullanılan  ürünlerinin ayrılmaz bir parçasını oluşturuyor. Bağlayıcı madde olarak boyanın iyi bir şekilde yapışmasına, parlamasına ve çizilmeye karşı dirençli olmasına katkıda bulunan reçineler ayrıca BASF’nin sunduğu ürünlerde korozyondan koruma ve hava koşullarına karşı dayanıklılık sağlıyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version