Haberler

Ayrımcılıkla büyüyen zincir

Published

on

Sadece kadınlara açık, kadın dostu mekanlar yaratarak kadınlara spor yapma ve bedenlerini tanıma fırsatının yanında hayatlarının diğer alanlarında kullanabilecekleri çeşitli bilgi ve beceriler de kazandıran pozitif ayrımcılık metoduyla kadınlar tarafından kurulup kadınlar tarafından işletilen ve sadece kadınlara hizmet veren b-fit merkezleri;  kadınlara ozgurce ve ozguvenleri zedelenmeden  sağlıklı ve fit bir şekilde incelmenin,  zinde ve sosyal bir yaşamın kapılarını açarken bir yandan da girişimci yeteneklerini keşfetmelerini ve kendi işlerini kurmalarının  yolunu açıyor.

8 yıl içinde başarılı bir franchise modeliyle 50 şehirde 239 farklı noktaya yayılan b-fit 2013 yılının 8. büyük franchise zinciri olarak konumlandı. b-fit kurucusu Bedriye Hülya b-fit sistemi’ni zirveye taşıyan nedenleri şöyle açıklıyor;

Pozitif ayrımcılık ve b-fit sistemi ile başarı kaçınılmazdı
B-fit sistemi kişinin sadece kendi gücü kadar itme ve çekme kuvveti ile haraket eden fitness makinaları ile antronör ve müzik eşliğinde grup halinde yapılan bir egzersiz programıdır. Her biri vücudun farklı bölümlerini çalıştıran toplam 9 aletin ve 9 platformun bulunduğu bu sisteme istasyon çalışması diyoruz ve her yeni gelen üye boş olan istasyonda beklemeden gruba katılabiliyor. Belirlenmiş sürelerle ve sırayla  aerobik ve aletli çalışmaların birleşmesiyle gerçekleştirilen bu spor programı toplam 30 dakika sürüyor ve esneme haraketiyle sona eriyor.

Fitness aletlerimiz tamamen kadın anatomisine göre projelendirilmiş ve program aerobik platformlarıyla desteklenmiştir.Böylece bir yandan yağ yakarken bir yandan sıkılaşma gerçekleşiyor. Yağ yakmada önemli bir kriter olan kişisel  nabız seviyeleri ise sürekli antronörlerimiz tarafından kontrol altında tutulmaktadır.  Hiçbir üyemiz yoktur ki ‘haftada 3 gün geldim, yediklerime de dikkat ettim fakat incelemedim, sıkılaşamadım ‘ şeklinde görüş bildirsin.

Forma girerken sosyalleşiyorlar
b-fit’i ayrıcalıklı kılan diğer nokta kadınlara öğrenip, öğretecekleri, bilgiyi ve anı paylaşacakları sıcak bir ortam sunmak oldu. Çünkü her b-fit’in 2 ayda bir eğitim, seminer, eğlence, gezi, tiyatro vs. gibi etkinlikler organize etmesi zorunludur. Burada amaç bazen farklı dünyalara farklı dünyaları tanıtmak, bazen bilgiyi paylaşmaktır. Çünkü sosyo-kültürel-ekonomik örtüyü kaldırdığınızda, her kadın sadece kadındır ve her birinin çok değerli deneyimleri  ve tüm kadınların çok fazla ortak noktası bulunmaktadır. Bu yüzdendir ki b-fit kadınları programı olmadığı günlerde bile merkezlerine gelip, keyifle kahvelerini yudumlarlar. Bugün b-fit kadınları arasında doktorlar da vardır, avukatlar da vardır, mühendisler de vardır, ev hanımı, genel müdür, öğrenci, öğretmen, her meslek grubundan her sosyal sınıftan kadın vardır b-fitler’de.

Erkeklerle bir arada egzersiz yapmak istemiyorlar
Türk kadınlarında  yağ hücreleri  katılımsal bir mirasla  kalça ve bacaklarda veya göğüs ve karın bölgesinde bölgesel olarak birikme eğilimindedir. Bazen bu birikintiler bu dört bölgeyi de kapsamaktadır. Nerede olursa olsun bölgesel birikintisi olan kadınlar erkeklerle bir arada egzersiz yapmak istemiyorlar. Özgüven problemini hat seviyede yaşadıkları bu ortamlarda rahat olamadıkları için egzersizliklerine konsantre olamıyorlar. b-fit’ler ise hem o karma salonlardaki profesyonel hizmeti hem de kimseden fazlalıklarını saklama endişesi taşımadan özgürce spor yapmanın keyfini yaşatıyor. Bu yüzden salonlarımıza erkek sinek dahi almıyoruz 🙂

Önce feminist dediler, sonra fethullahçı
İlk franchcise’larımızın açıldığı yıllarda, vizyonumuz ve misyonumuz başlangıçta pek anlaşılmadı, önce feminist dediler, sonra fethullahçı mısınız dediler. Fakat artık kim olduğumuzu ve sosyal sorumluluk bilincimizi tüm Türkiye o kadar iyi biliyor ki 8 yılda 50 şehre yayılarak 239 kadını küçük sermayelerle kendi işinin patronu yaptık, her yıl 200.000  kadını inceltip, sıkılaştırdık ve  sosyalleştirdik, kısacası her yıl 200.000 kadının hayatına dokunup, mutlu ettik.

Her mahalleye bi’ b-fit
08 şubat’ta 3 merkez birden açılıyor 
Özgürce, özgüven sorunu yaşamadan incelmek, sıkılaşmak, sağlıklı, zinde, öğrenen, öğreten, paylaşan  bir  sosyal yaşam sürmek her kadına yürüme mesafesi kadar yakın olmalı diyoruz. Biz bu işten çok para kazanmıyoruz elbette vakıf’da değiliz, ancak işimizi layıkı ile yapabilecek ve bizi hedefimize götürecek kadar para kazanmak b-fit ailesine yetiyor. 08 Şubat’ta açılacak 237, 238 ve 239. franchiselarımız ile Sultangazi’li, Giresun Hacı Siyam’lı ve Karşıyaka Örnekköy’lü hanımlar için de  b-fit başarısı ve ayrıcalıkları yürüme mesafesinde olacak.

Önce inceliyorlar, ardından iş kuruyorlar
Franchise başvuru sayfamıza ayda 200 den fazla başvuru geliyor. b-fit sisteminin yatırım maliyeti düşük ancak kriterlerimiz yüksek. Bu işi kuracak ve yürütecek hanımlarda aradığımız belli kriterler var. Fakat en çok hoşumuza giden üyelerden gelen franchise talepleri oluyor, çünkü üye iken franchise talebinde bulunması bizleri bir yandan onure ederken diğer yandan üyelikten girişimciliğe terfi eden hanımların bu işi gerçekten çok başarılı bir şekilde yürüttüklerini görüyoruz

     Nevin Beydoğan / b-fit Denizli Çamlık İşletmecisi
11 yıllık iş tecrübemi kullanabileceğim ve aynı zamanda mutlu olabileceğim, kişiliğime, hayata bakış açıma göre bir iş aradım ve hizmet sektörünü tercih ettim.  Yapacağım işin içinde iletişim olmalıydı. İnsana saygı ve fayda olmalıydı, ben sattığım şeye sonuna kadar inanmalıydım ve bu tabi ki b-fit’ti !

 

  Aslı Yurtalan İkiz / b-fit İstanbul Yeşilköy İşletmecisi
b-fit’i internette araştırırken gördüm. Sadece kadınlara yönelik olması ve kadınların kendilerini özel hissedeceği bir yer olması hoşuma gitti. Ayrıca sporu onların ve kendi hayatıma dahil etmek ve bu bilinci aşılamak istedim. Özellikle sporun yanısıra ‘yaşam merkezi’ olarak kadınlara hizmet vermesi ise çok ilgimi çekti.

 

Aslı Sani / B-fit İzmir Cumhuriyet Meydanı İşletmecisi

b-fit ile Ekonomi Üniversitesinde bir workshop dersinde tanışmıştım ve bu proje çok ilgimi çekmişti. Ben de, İzmir Alsancak Cumhuriyet Meydanı şubesini devralarak bu projede yer almak istedim ve kolları sıvadım.. Bir b-fit şubesini işletmek, çok keyifli olduğu kadar zorlu bir mücadele ama size çok şey kazandırıyor..Ailemize katılan her yeni üye bir başlangıç bizim için, herkesin hayatında bir şeyleri değiştiriyorsunuz ve bu inanılmaz bir mutluluk, çok büyük bir kazanç.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version