Haberler

Avrupa’nın sıkıntısı, Türkiye’nin avantajına dönüşebilir

Published

on

Gelişmeler fırsata dönüştürülebilir


Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi  Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar: “Avrupa’nın sıkıntısı, Türkiye’nin avantajına dönüşebilir”

Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, bugün 100’ü aşkın iş kolunda anahtar teslimi fason ürün üretimi gerçekleştiriyor. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, Avrupa’nın ekonomik olarak zor bir yılı geçireceğine dikkat çekerken, Türk iş dünyasının ve özellikle perakende sektörünün bundan avantaj sağlayabileceğine belirtti.

Bahar, navluna gelen zamlar, Kafkasya ve Ortadoğu’daki yeni tüketim pazarlarına yakınlık ve hızlı servis gibi özellikler nedeniyle Türkiye’nin uzak doğu pazarından iş kapma potansiyelinin yükseldiğini söyledi.

Farklı yapılanmasıyla Türkiye’de yeni bir üretim konseptine imza atan Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi, Türkiye’nin en büyük ve en modern fason üretim tesislerinden birine sahip. Türkiye’de örneği olmayan çeşitlilikte ürün üretme yeteneğine sahip olduklarının altını çizen Primo Ambalaj ve Kimya Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Salvo Bahar, hem ulusal hem de uluslararası pek çok dev firmaya hizmet sunduklarını, dolayısıyla global gelişmeleri iyi takip etmek zorunda olduklarını ifade etti.

Gelişmeler fırsata dönüştürülebilir
“Hem global ekonomistlerin analizleri hem de bizim gözlemlerimize göre, yaşanan finansal sorunlar nedeniyle 2012 yılı Avrupa için sıkıntılı geçecek gibi görünüyor” tespitini yapan Salvo Bahar, “Ancak, Avrupa’nın sıkıntısı özellikle perakende sektörü açısından Türkiye’nin avantajına dönüşebilir. Özellikle navluna gelen zamlar nedeniyle Türkiye, uzak doğu pazarına gitmesi beklenen işleri kapabilir. Hızlı servis sunma potansiyelimiz bizi öne çıkarıyor. Öte yandan Kafkasya ve Ortadoğu’daki yeni tüketim pazarlarının yanı sıra, artık Türkiye’nin radarında olan Afrika ve Orta Asya’daki ekonomik yükselişler, Türk iş adamları açısından birer iş fırsatı olarak bekliyor. Uzak gibi görünse de Güney Amerika ülkelerinde de ekonomik olarak önemsememiz gereken gelişmelerin olduğunu görmeliyiz” diye konuştu.

Müşteriler artık daha seçici olacak
Rekabetin çok hızlandığına dikkat çeken Salvo Bahar, 2012’de perakende sektöründe teknolojik gelişmelerin yanında hizmet ve kalite anlayışının daha fazla ön plana çıkmasını ve müşterilerin daha seçici davranmasını beklediklerini söyledi. Bahar, “Servis, kalite ve tam zamanında hizmet anlayışı önemsenecek ve işini düzgün-düzenli yapanlar, tercih sebebi olacaklar. Bu yaklaşımın, Primo gibi hazırlıklı ve yatırım yapan şirketlerin faydasına olacağını değerlendiriyoruz” dedi.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version