Haberler

ATO’dan AR-GE ve İnovasyon atağı

Published

on

 

 150 bine yaklaşan üye sayısıyla Türkiye’nin ikinci büyük odası olan Ankara Ticaret Odası, sanayi alanında olduğu gibi ticari alanda da araştırma geliştirme, yenileşme ve kümelenme faaliyetlerini yürütmek amacıyla bünyesinde bir Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme Komisyonu kurdu.

Ankara Ticaret Odası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, üye odaklı hizmet yaklaşımını benimseyen ATO,  ticaret hayatının gelişimi için sektörlerin sorunlarının belirlenmesi, çözüm önerilerinin ele alınması ve çözüme yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla ihtisas komisyonları oluşturdu.

            20 ayrı özel ihtisas komisyonu

Enerji Sağlık ve Çevre, Gıda Tarım ve Hayvancılık, Kamu Alımları ve Offset, Eğitim ve Mesleki Yeterlilik ile Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme’nin de aralarında bulunduğu 20 ayrı alanda oluşturulan komisyonlarda Ankara Ticaret Odası üyeleri görev yapıyor. Üyelerden gelen talepler doğrultusunda sektörlerin sorunlarının ele alınacağı komisyonlarda, ticari hayatın gelişimine yönelik de çalışmalar yürütülecek.

-Ar-Ge Komisyonu İnovasyon Türkiye Fuarı’nda-

Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme Komisyonu’nun ilk faaliyeti İnovasyon Türkiye 2013 Fuarına katılmak oldu. Komisyon Başkanı M. Burcu Öztürk, Başkan Yardımcısı Durmuş Ecevit ve Komisyon üyesi Hakan Tarhan’ın katıldığı fuarda, yenilikçi projeler ile projelendirilmiş ancak girişimciye ihtiyaç duyulan projeler ilgi çekti.

İnovasyon artık ticari başarı için de şart

Ankara Ticaret Odası Bezci, ATO üyelerine verdikleri rutin hizmetle yetinmeyip, firmaların her alanda daha verimli çalışmaları ve gelişmeleri için itici güç olacak nitelikte  faaliyetleri de yürüttüklerini söyledi. 20 ayrı özel ihtisas komisyonunun Ankara’daki tüm sektörleri şaha kaldırmayı hedeflediğini kaydeden Bezci, Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme komisyonunun tüm diğer alanlara öncülük edeceğini belirtti. Bezci, “Ar-Ge ve inovasyon sadece sanayi alanlarının gelişimi için değil, tüm sektörlerin ülke ekonomisinde yaratacağı katma değer açısından önem taşımaktadır” dedi.

Bezci,  ticari hizmet sunan firmaların pazarlama, satış, depolama gibi süreçlerinde, inovasyon çalışmaları yapılabileceğini ifade ederek, “İnovasyon artık ticari başarı için de şart” diye konuştu.

Pazarlama satış, depolama, insan kaynakları alanlarında şirketlerin bünyelerinde oluşturacağı inovatif çalışmalarla ticari başarılara imza atılabileceğine de dikkat çeken Bezci, şunları söyledi:

“Ar-Ge İnovasyon ve Kümelenme komisyonumuz, üyelerimizin bu alanda farkındalığını geliştirmek ve inovasyon bilincini yaygınlaştırmak için çalışmalar yürütüyor. Önümüzdeki günlerde de bu çalışmalarını çeşitli etkinliklerle üyelerimizle paylaşacaklar.”

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version