Connect with us

Genel

Atlas Copco’dan Türk sanayisine ücretsiz analiz hizmeti

Published

on

Türkiye’de elektrik tüketiminin ortalama yüzde 37’si sanayi kuruluşları tarafından kullanılıyor. Bu nedenle sanayide alınacak enerji tasarrufu önlemleri hem işletmeler hem de ülke ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Bu doğrudan yola çıkan, dünya endüstrisine yönelik sunduğu çözümlerle sürdürülebilir sanayi verimliliğini destekleyen Atlas Copco Kompresör, geliştirdiği “Kompresör Odası Simülasyonu Airchitect” teknolojisi ile sanayinin enerji tasarrufuna destek olacak bir proje hayata geçiriyor. Geliştirdiği özel cihazlarla Kompresör odalarının çalışmalarını analiz eden marka, kompresörlerin enerji tüketim profillerini çıkararak mevcut durumu ortaya koyan ve tasarruf odaklı iyileştirme alanlarını gösteren bir rapor sunuyor. Firmalara ücretsiz sunulan bu hizmet ile Atlas Copco, firmalara hazırladığı raporlar ile enerji tasarrufu konusunda farkındalıkların artmasını ve süreçlerin iyileştirilmesini amaçlıyor. Proje sadece Atlas Copco ürünleri kullanan sanayi firmalarını değil, tüm üreticileri kapsıyor. Atlas Copco Kompresör, Airchitect teknolojisi ile işletmelere yıllık yüzde 35’e varan enerji kazanımı sağlamayı hedefliyor.

Dijitalleşen dünyada birçok sektör ve iş alanı, teknolojik gelişmelerle birlikte enerji kaynaklarını daha verimli kullanarak, işletme maliyetlerini ve karbon ayak izi oranlarını en aza indirmeyi hedefliyor. Türkiye’de elektrik tüketiminin ortalama yüzde 37’si sanayi kuruluşları tarafından kullanılıyor. Sanayi sektörünün ihtiyacı olan basınçlı havayı enerji verimliliği sağlayarak elde etmek de öncelikler arasında yer alıyor. Kompresör odalarında yapılacak olan iyileştirmelerin hem ülke ekonomisine hem de işletmelere katacağı değeri önemseyen Atlas Copco, geliştirdiği teknolojiler ile endüstrinin gelişmesine katkı sağlıyor. Atlas Copco, Kompresör Odası Simülasyonu Airchitech ile işletmelere;  mevcut durum analizi ve iyileştirme alanlarının tespiti konusunda yol gösteriyor.

Yıllık yüzde 35’e varan enerji kazanımı ve 50.000 Euro’ya varan karlılık imkanı

1-2 hafta arasında kompresör üzerinde bağlı kalarak enerji tüketimlerini kayıt altına alan özel cihazlarla ölçüm yapan sistem, kompresörlerin enerji tüketim profillerini simülasyon programı üzerine yükleyerek durum analizi çıkarıyor. Firmaların direkt Atlas Copco Türkiye’ye başvuruları sonucunda yapılan bu ölçümler, konusunda uzman satış mühendisleri tarafından firmaları bizzat ziyaret ederek gerçekleştiriliyor. Atlas Copco, Airchitect teknolojisini sadece Atlas Copco Kompresörlerini kullanan firmalara değil, aynı zamanda farklı marka kompresör kullanan firmalara da ücretsiz olarak sağlıyor. Atlas Copco yaptığı çalışmalar ile firmalara yıllık yüzde 35’e varan enerji kazanımı ve 50.000 Euro’ya varan karlılık miktarları sağlıyor.

Kompresör odasında yapılacak çalışmalar ile verimliliği en üst düzeye çıkartmak mümkün oluyor. Bu hedefle yapılan çalışmalar;

  • İhtiyaçların doğru tespiti
  • Teknoloji seçimlerinin değerlendirilmesi
  • Değişken devir ihtiyacı olup olmadığının analiz edilmesi
  • Enerji tasarruflu ürünlerin kullanımının ölçümlemesi
  • Kompresör odası optimizasyonu
  • Enerji geri kazanım ünitelerinin analizi
  • Hava Kaçaklarının tespiti ve onarımı

Atlas Copco’nun uzman kadrosu tarafından sunulan bu hizmet ile verimli çözümler hedefleniyor. Bunlara ek olarak Atlas Copco’nun, Airchitect adını vermiş olduğu özel bir yazılım ile kompresör odasının fotoğrafı çekiliyor ve mevcut enerji tüketimleri, kompresörlerin ne kadar enerji tükettiği, yük/boş oranları, debi profilleri gösterilerek mevcut durum analizi işletmeye raporlanıyor. Kompresör odası bu simülasyon programı aracılığı ile mevcut kompresörleri daha verimli kompresörler ile değiştirme, sisteme merkezi kontrolcü ekleme, hava tankı kapasitesini büyütme, sürücülü kompresör veya turbo kompresör ekleme gibi bir çok varyasyon üzerinden değerlendirerek yeni durum raporları yaratılıyor.

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Genel

İş Ahlakına aykırı davranan tüccarın; Siyaset Ahlakına aykırı davranan siyasetçinin pabucu dama atılmalıdır.

Published

on

By

İGİAD Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği Başkanı Ayhan Karahan yaptığı açıklamada: İGİAD olarak her beş yılda bir Türkiye İş Ahlakı raporunu yayınlıyoruz. 4. raporumuzun sonuçları çıkmış olup raporumuz Eylül ayında yayınlanacaktır. Türkiye’nin 12 Bölgesinde 16 ilde 13 ayrı sektörde 3000 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmeler sonucunda iş dünyasında İş Ahlakı açısından karşılaşılan en olumsuz davranış olarak yalan söylemek, sözünde durmamak ve aldatmak çıkmaktadır. İş Ahlakına aykırı bu olumsuz davranışların üzerine iş dünyasında sağlıklı bir üretim ve ticaret inşa edilememektedir.

Ülkemiz yeni bir seçim sürecini geride bırakmıştır.  İş dünyasında karşılaşılan ahlaki problemlerin aynısı olan yalan söylemenin, sözünde durmamanın, aldatmanın siyaset dünyasında da yaşandığını görüyoruz.  Siyaset Ahlakında yaşanan bu olumsuz davranışlar üzerinde siyaset dünyasında sağlıklı bir politika inşa edilememektedir.

İşinde ve ticaretinde yalan söyleyerek sözünde durmayarak aldatarak iş ahlakına aykırı davranan tüccarın; siyasi faaliyetinde yalan söyleyerek sözünde durmayarak aldatarak siyaset ahlakına aykırı davranan siyasetçinin pabucu dama atılmalı; ticarette ve siyasette doğruluk dürüstlük güven ve itibar tesis edilmelidir.

Continue Reading

Genel

Turgay Varol , Securitas Türkiye Marmara Anadolu Bölge Müdürü Oldu

Published

on

By

Securitas Türkiye Marmara Anadolu Bölge Müdürlüğü görevine Turgay Varol getirildi. Varol aynı zamanda aynı zamanda Doğu Marmara Bölge Müdürlüğü’nde Bölge Müdürü pozisyonuna vekalet edecek.

Turgay Varol, 1997 yılında Polis Akademesi’nden mezun oldu. Varol 14 yıl kamuda çalıştıktan sonra özel sektöre geçti. Securitas’ta çeşitli pozisyonlarda görev alan Varol, en son Ege Bölge Müdürlüğü görevini yürütüyordu. 2022 başı itibariyle Marmara Anadolu Bölge Müdürü olan Turgay Varol, İstanbul Anadolu yakasının bir bölümündeki projeleri yürütecek. Vekaleten yürüttüğü Doğu Marmara Bölge Müdürü olarak da yine Anadolu Yakası’nın bir bölümü, Kocaeli ve Sakarya’dan sorumlu oldu.

Continue Reading

Genel

İşte ayın en çok konuşulanları

Published

on

By

Medya takip kurumu Ajans Press, medyada en çok konuşulan haber başlıklarını çıkardı. AjansPress’in 1-31 Ocak tarihleri arasında gazete, dergi, TV kanalları ve internet haber sitelerinde en çok haber olan içerikleri çıkardığı araştırmada, ilgili içeriklerde medyaya 876 bin 903 haber yansıdı.  Yeni yılın ilk ayında da yoğun bir gündemi geri bıraktık. Yapılan araştırmaya göre Ocak ayında medyada en fazla içeriği yer alan başlıklar şu şekilde oldu;

  • Yeşilçam’ın usta sanatçısı Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti.
  • Benzin, motorin ve otogaza yapılan zamların ardından akaryakıt fiyatları tarihi zirveleri gördü.
  • Elektrik fiyatlarına kademeli olarak yüzde 50 ila yüzde 125 arası zam geldi; doğalgaza yapılan zam oranı ise yüzde 25 oldu.
  • Galatasaray’da teknik direktörü Fatih Terim, başkan Burak Elmas ile yaptığı görüşmenin ardından görevinden ayrıldı.
  • Süper Lig ekiplerinden Konyaspor’da forma giyen 28 yaşındaki futbolcu Ahmet Çalık, Ankara’da geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.
  • Türkiye’nin otomobil TOGG’un sedan modeli, Las Vegas’taki Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de (Consumer Electronics Show) tanıtıldı.
  • 2021 yıllık enflasyon oranı yüzde 36.08 olarak gerçekleşirken; Ocak ayında yüzde 48,69’a yükseldi.
  • Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden ve sunucu Ece Erken’in eşi, Şafak Mahmutyazıcıoğlu uğradığı silahı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
  • İstanbul son yılların en yoğun kar yağışıyla karşılaştı. Birçok yol ulaşıma kapanırken, iktidar ve belediye arasındaki tartışmalar devam eti.
  • Omicron varyantı kaynaklı vaka sayılarında artış yaşandı, Türkiye’de salgının başından beri günlük vakalar rekor seviyelere ulaştı.

Continue Reading

Yorumlar

  • {{{ review.rating_post_title }}}
    User Avatar
    {{{ review.rating_title }}}

    {{{review.rating_comment | sstr | nl2br}}}

    Show

Trendler