Etkinlikler & Fuarlar

“Alüminyum sektörünün en önemli etkinliği gerçekleşti”

Published

on

 

 

Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından 3-6 Ekim 2013 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen ALUEXPO2013 “3.Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı”,  10.560 özel ziyaretçisi ile sektöre çok önemli bir ivme kazandırdı.

 

Alüminyum sektörünün en önde gelen derneği TALSAD-Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği tarafından da desteklenen Aluexpo 2013 İhtisas Fuarı, sektörün önde gelen uzmanlarıyla, yeni yatırımlar için Türkiye’nin potansiyel fırsatlarını değerlendirmek isteyen 31 ülkeden 151 yabancı firma ve ülkemizin yanı sıra farklı ülkeler ile de ticaret yapmak isteyen 163 yerli firmayı bir araya getirdi.

 

20.000 m² lik fuar alanında 8.468 m² net stand alanında sergileme yapılan Aluexpo 2013 fuarını yerli ve yabancı 10.560 ziyaretçi gezdi. Bu yıl, 9.012  (85.35 %) yerli ziyaretçi,  75 ülkeden 1.548  ( 14.65 %) yabancı ziyaretçi ile önemli anlaşmalara zemin hazırlayan fuardan, katılımcılar da memnun ayrıldı.

 

TALSAD – Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği, TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası, T.C. Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB tarafından da desteklenen fuar da; dernekler, üniversiteler ve sektörel yayınlar gibi 48 kuruluş daha yer aldı. Alüminyum ürünlerin yanı sıra ülkemizin ve dünyanın önde gelen tedarikçi firmalarının sergilediği alüminyum üretiminde kullanılan en yeni teknolojilerle üretilmiş makina, ekipman, hammadde ve sarf malzemeleri ALUEXPO’ da alıcılarıyla buluştu.

 

Alüminyum sanayinin temsilcisi TALSAD fuarın en büyük destekçisi !!

Fuarda, sektördeki gelişmelere ilişkin görüşlerini aktaran TALSAD-Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar; “ Sektörümüz geçmiş yıllarda ortalama yüzde 10-15 civarında istikrarlı bir büyüme gösterdi. Alüminyumun en fazla kullanıldığı sektörler olan otomotiv, beyaz ve kahverengi eşya üretimindeki artış, büyümedeki temel etkenlerden olmakla beraber, sektörümüz yükselen bir trendle alüminyum yarı ürünlerini (ara malı) ve çeşitli diğer ürünleri başta Avrupa olmak üzere dış pazarlara da artan bir oranda ihraç ederek önemini ve gelişmesini gün geçtikçe arttırıyor” dedi.

 

Alüminyum sektörünün uzmanları “6. Alüminyum Sempozyumu” nda buluştu…

Aluexpo 2013 fuarı ile eş zaman ve mekânda, TALSAD, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ve TMMOB Metalurji Mühendisleri Odası işbirliği ile düzenlenen, endüstri, akademik dünya ve STK temsilcilerini bir araya getiren 6. Alüminyum Sempozyumu’na ilgi büyük oldu. Sempozyum, alüminyum sanayi sektörünü akademik dünya ile aynı platformda buluşturarak; sektörü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdeledi ve yeni gelişmeler hakkında bilgilendirme sağladı.

 

Alım heyetleri fuara büyük ilgi gösterdi..

T.C. Ekonomi Bakanlığı, yurt dışı alım heyetleri programı kapsamında fuara destek verdi. Sektörün hedeflediği ülkeler arasında yer alan Bosna Hersek, Irak, Makedonya, Ukrayna ve Rusya’dan sektörel ziyaretçileri içeren alım heyetleri, fuarda çok verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

 

Yurtiçi ve yurtdışı ziyaretçi çalışmaları da başarıyla sonuçlandı!

Ziyaretçi çalışmaları kapsamında HM Ankiros Fuarclık A.Ş. tarafından İran, Arnavutluk, Slovenya, Pakistan, Gürcistan, Özbekistan, Kırgızistan, Yunanistan ve Tataristan (Rusya) özel alım heyetleri oluşturularak çok sayıda delegenin fuarı ziyaret etmesi sağlandı. Aynı zamanda ülkemizdeki alüminyum üretiminin yoğun olduğu bazı illerdeki Organize Sanayi Bölgelerinden, kendileri için tahsis edilen özel otobüslerle gelen sektör ilgilileri de fuarı ziyaret etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version