Alkolsüz İçecek

Alpin Doğal Kaynak Suyu Suriye sınırında Sağlık Bakanlığı’nın Çocuk Felci Aşı Kampanyasını destekliyor

Published

on

Sağlık Bakanlığı Suriye sınırındaki 7 ilde “Çocuk Felci Aşı Günleri” kampanyasını hayata geçiriyor. Kampanya ile yüz binlerce çocuğun aşılanması hedefleniyor. Kampanyanın ikinci etabı 23 Aralık 2013’te Adana’da başladı.

Alpin Doğal Kaynak Suyu, Sağlık Bakanlığı tarafından Suriye sınırındaki yedi ilde  yüzbinlerce çocuğa çocuk felci aşısı yapılmasını kapsayan önemli bir projeyi destekliyor.

“Çocuk Felci Aşı Günleri”, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’nün, Suriye’de çocuk felci görüldüğü yönündeki açıklamasının ardından hayata geçirildi. Kampanyanın ilk etabı Kasım ayında başladı ve Gaziantep, Hatay, Kilis, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak ve Adana’daki çoğunluğu 5 yaşın altında yüzbinlerce çocuk aşılandı.

Kampanyanın ikinci etabı ise 23 Aralık 2013’te Adana’da başladı; 7 gün sürecek proje kapsamında 198 bin çocuğun aşılanması hedefleniyor.

Merkez ofisi Adana’da bulunan Alpin Doğal Kaynak Suyu aşı kampanyasını destekliyor. Alpin Doğal Kaynak Suyu Ülke Müdürü Özgür Serin, kampanyayla ilgili şunları söyledi: “Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı ile ilgili bu önemli kampanyada görev alacak tüm sağlık çalışanlarının bir hafta boyunca kumanya ve su ihtiyacını karşılayacağız. Alpin olarak misyonumuz, kaliteli ve sağlıklı sularımızı tüketicilerimize güvenle ulaştırarak temiz olmayan suların tüketimiyle de bulaşabilen bu hastalıkla mücadeleye katkıda bulunmak. Bunun yanında aşı kampanyasının bölgede geniş kitlelere duyurulabilmesi ve daha çok çocuğumuzun faydalanabilmesi için gerekli tüm iletişim çalışmalarına da destek olacağız.”

400 gezici aşı ekibi; kentte bir hafta boyunca 159 aile sağlığı merkezi, 25 kamu ve özel hastane ile vatandaşların yoğun olduğu alışveriş merkezlerine kurulan aşı istasyonlarına başvuran çocuklara aşı yapacak. Ayrıca kentteki tüm evler, anaokulları ve kreşler gezilerek 5 yaşın altındaki çocuklar da aşılanacak.

Çocuk felci virüsü bağırsaklarda çoğalarak çocuk felci hastalığına neden oluyor. Aynı zamanda bulaşıcı olan hastalık, geri dönüşü olmayan felce yol açabiliyor. Hastalığa sebep olan virüs su ve yiyecekler aracılığıyla vücuda giriyor ve sindirim sistemi ile boğazdaki lenf bezlerine yerleşerek çoğalıyor.

 

 

 

 

Türkiye’de 1998’den sonra çocuk felci vakası hiç görülmemişti. Türkiye, 2002 yılında Sağlık Bakanlığı’nın çalışmaları sonucu DSÖ tarafından “Polio’dan Arındırılmış Bölge” kategorisinde kabul edildi. Ancak Suriye’deki salgın hastalık, hastalığın bazı bölgelerde yayılabileceğine ilişkin endişeyi artırdı.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version