Haberler

Acrome’un robotu sanayi firmalarının elı kolu olacak

Published

on

İTÜ ARI Çekirdek’in bu seneki girişimcilerinden Acrome, geliştirdiği endüstriyel robot kolu ile düşük maliyet ve yüksek verim almak isteyen firmaların iş yapış şekillerini rahatlatacak.

Günümüzde endüstriyel robotlar, imalat, otomotiv, gıda gibi birçok sanayi sektöründe oldukça kritik bir role sahip. Değişen iş şartlarına göre insanlar tarafından tekrar programlanabilen ve kendisini yeni şartlara uydurabilen çok fonksiyonlu ve ileri teknoloji ürünü bu araçlar, daha hızlı, daha kaliteli ve daha düşük maliyetli bir üretim hedefleyen firmaların vazgeçilmezi durumunda. İTÜ ARI Çekirdek’in bu seneki yarışmacıları arasında yer alan Acrome, rakiplerine oranla daha fazla verim sağlayan ve düşük maliyetlere karşılanabilen “akıllı” kolu ile piyasada talep yaratmayı hedefliyor.

Acrome Farkı

Endüstriyel robotlar taşıdıkları büyük avantajlara rağmen yüksek maliyetleri ile dikkat çekiyor. Birçok firmanın satın alma gücü bu araçları almaya yetmiyor. Robot satın alabilen firmalar ise bu sefer robotların programlanma maliyetleri ile karşı karşıya kalıyor. Ayrıca robotların iş güvenliği açısından güvenlik kafesi ardında çalışmaları ekstra maliyetlere yol açıyor ve esnek olmayan bir üretimin yapılmasına neden oluyor. Bu da Türkiye gibi yüzde %90 oranında küçük ve orta ölçekli işletmelere sahip ülkelerde, işletmelerin bu teknolojilere erişimini güçleştiriyor.

Endüstriyel robot teknolojisini daha ulaşılabilir hale getirmek amacıyla yola çıkan Acrome’un geliştirdiği “akıllı” endüstriyel robotkolu ise kendisine öğretilen hareketleri hafızasında tutuyor ve ekstra programlama maliyeti yaratmadan bunları uyguluyor. Rakiplerine oranla çok daha kolay satın alınabilir olan robot kol böylelikle firmaları yüksek teknolojiyi ile buluşturuyor,verimliliklerini artırmalarına yardımcı oluyor.

Türkiye’nin farklı alanlarda dışa bağımlılığını ortadan kaldırmaya yönelik projelerin gelişmesine ön ayak olmayı hedefleyen ARI Çekirdek Projesi’nde bu sene, Acrome’un da yer aldığı toplam 13 ekip, 14 Aralık’ta düzenlenecek final gecesinde jüri karşısına geçecek.

Birinci girişimci gruba Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü olarak 100.000TL, ikinci girişimci gruba CardtekGroup Özel Ödülü olarak 50.000TL üçüncü girişimci gruba Ege Kimya Özel Ödülü olarak 25.000TL ve dördüncü girişimci gruba Agito Özel Ödülü olarak 10.000 TL verilecek.

Finansal ödüllerin yanı sıra 7 girişimci gruba ARI Teknokent’te 1 yıl süre ile ücretsiz ofis imkânı sağlanacak. Kazanan firmalar; hiçbir ücret ödemeden kendileri için tahsis edilen ofisleri kullanacak ve tüm altyapı hizmetlerinin yanı sıra, ortak çalışma alanları, laboratuvar ve danışmanlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilecek

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version