Haberler

2013 yılında 4.000 kişi “İnternetle Hayat Kolay” dedi

Published

on

 

TTNET’in, internet okuryazarlığını artırma hedefiyle başlattığı “İnternetle Hayat Kolay” projesi, 2013 yılı sonunda, 4000’e yakın kişiyi internetle tanıştırdı. Projeye 2013 yılında TTNET çalışanlarından oluşan TTNET Gönüllüleri’nin yanı sıra Gupse Özay ve Model grubu gibi ünlüler de dahil olarak katılımcılara internet eğitimi verdi.

TTNET’in iletişim teknolojilerini kullanarak bilgiye erişimde eşit olanak sunmayı hedeflediği İnternetle Hayat Kolay projesi, 2013 yıllı sonunda 1258’si kadın, 1487’si çocuk ve 1062’si erkek olmak üzere yaklaşık 4000 kişiyi internetle tanıştırdı.

İnternetin güvenli kullanımı, e-posta adresi alımı ve kullanımı, görüntülü haberleşme, online bankacılık işlemleri gibi konularda verilen “İnternetle Hayat Kolay” eğitimleri sayesinde katılımcılar, internetin hayatı kolaylaştıran uygulamalarıyla tanıştılar.

TTNET çalışanları ve ünlüler de “İnternetle Hayat Kolay” gönüllüsü oldu

TTNET’in, sosyal sorumluluk duruşu ile çalışanlarının topluma fayda sağlama heyecanının birleşmesi sonucunda 2013 yılı başında TTNET çalışanları tarafından kurulan TTNET Gönüllüleri de projeye eğitmen olarak katıldı. 21 TTNET Gönüllüsü, mesailerinden zaman ayırarak 2013 yılında 63 saat boyunca yaklaşık 1500 kişiye internet eğitimi verdi.

TTNET Gönüllülerinin yanısıra TTNET’in bilgiye eşit erişim vizyonuna destek vermek amacıyla 2013’te ünlü isimler de gönüllüler arasına dâhil oldu. Yalan Dünya dizisinin yıldızı Gupse Özay ve Model grubu üyeleri gibi ünlü isimlerin internetle ilgili deneyimlerini paylaştıkları eğitimler projeye renk kattı.

Hükümlülere internet eğitimi

“İnternet Hayat Kolay” eğitimlerinden toplumda ihtiyacı olan her kesimin faydalanması için çalışmalarını yürüten TTNET, İzmir Aliağa Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlülere yönelik de internet eğitimi verdi. Hükümlüler, cezaevi kampüsüne kurulan özel donanımlı tırda, internet okuryazarlığı ve teknolojideki son gelişmeler hakkında bir ay boyunca eğitim aldılar.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version