Haberler

“2013 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü” Turcas Petrol’ün

Published

on

 

 

 Turcas Petrol A.Ş., 82 yıllık deneyimiyle enerji sektöründeki önder konumunu korurken, sahip olduğu ödüllere çok önemli bir yenisini ekledi.

 

Turcas Petrol, “Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu” tarafından 2013 yılında ilk defa düzenlenen “Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi”nde 1. sıraya yerleşerek “2013 Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Ödülü”nü kazandı.

Soldan Sağa Ayşe Botan Berker- Banu Aksoy Tarakçıoğlu ve Neslihan Tonbul_

Borsa İstanbul (BIST)’a kayıtlı tüm şirketler arasında gerçekleştirilen çalışmada Yönetim Kurulu Endeksi’nde birinci sıraya yerleşen Turcas Petrol “Bağımsız Kadın Direktörler Projesi 2013”ün bu alandaki ödülünü almaya hak kazandı.

 

Karar Kalitesi İçin Yönetim Kurullarında Daha Fazla Kadın” sloganıyla yola çıkan Bağımsız Kadın Direktörler Projesi (BKD), kadınların yönetim kurullarındaki konumunun güçlendirilmesini ve bu yolla yönetim kurullarının daha etkin çalışmasını hedefliyor.

 

Ödüller belirlenirken;  şirketlerin yönetim kurullarında kadınların varlığı, komite üyelikleri, profesyonel kadın üyelerin varlığı, bağımsız kadın üyelerin varlığı ve yönetim kurulu başkanının kadın olup olmaması değerlendiriliyor ve belirli ağırlıklara göre puanlanıyor. Yapılan değerlendirmede Turcas Petrol, Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu ve Ağırlıklandırılmış Kadınlarla Güçlendirilmiş Yönetim Kurulu Endeksi’nde birinci sırada yer aldı.

 

Turcas Petrol’e ödülü 14 Kasım 2013 Perşembe günü Conrad Otel’de gerçekleşen “1. Kadın Direktörler Konferansı”nda takdim edildi. Her biri alanında uzman olan Turcas Petrol Yönetim Kurulu’nun başarılı kadın üyeleri Ayşe Botan Berker, Banu Aksoy Tarakçıoğlu ve Neslihan Tonbul da ödül töreninde hazır bulundu.

 

Başarılarıyla Turcas Petrol’ü birinci sıraya taşıyan kadın Yönetim Kurulu Üyelerini tebrik eden Turcas Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Aksoy, “Şirketimizin 80 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği enerji sektöründe yakaladığımız başarıda, yenilikçi vizyonlarıyla Yönetim Kurulumuzda yer alan kadın üyelerimizin payı yadsınamaz. Sahip olduğumuz sürdürülebilir başarıda bizleri hedeflediğimiz noktaya ve ötesine taşıyan değerli kadın Yönetim Kurulu üyelerimize Turcas Petrol Ailesi adına derin teşekkürlerimi sunuyorum. Bu önemli ödülü bizlere kazandıran kadın Yönetim Kurulu Üyelerimizin şimdiye kadar başardıklarına bakarak gelecekte başarılarımızın artarak devam edeceğine inancım tamdır” dedi.

 

 

 

 

 

Ayşe Botan Berker, ODTÜ İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra yüksek lisansını University of Deleware’da ekonomi dalında yapmış olup, Marmara Üniversitesi’nde finans dalında doktora çalışmasını tamamlamıştır. Uzun yıllar Merkez Bankası’nda üst düzey yöneticilik yaptıktan sonra 1999-2012 arasında Fitch Ratings Türkiye Genel Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Botan Berker ayrıca halen Bahçeşehir ve Marmara Üniversitelerinde finans alanında ders vermektedir.

 

Banu Aksoy Tarakçıoğlu, Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra University of California at Berkeley’de finans eğitimi aldı. 1998–2000 yılları arasında Conoco Eurasia İş Geliştirme Bölümü’nde Hazar Denizi’ndeki enerji projelerinde çalışan Aksoy Tarakçıoğlu, 2005’ten itibaren Turcas Petrol ve bağlı ortaklıklarının Yönetim Kurulları Üyeliğini yürütüyor.

 

Neslihan Tonbul, Rutgers Üniversitesi Ekonomi ve Politika Bilimi’nden mezun olduktan sonra Tufts Üniversitesi’ne bağlı Fletcher School’da Hukuk ve Diplomasi üzerine master yaptı. Kariyerine Bloomingdale Corp’ta başlayan Neslihan Tonbul sırasıyla Irving Trust, New York Mellon Bank, Luxury Brands Consultant, 212 VC Partners şirketlerinde çeşitli pozsiyonlarda görev yaptı. İngilizce, Fransızca ve Azerice bilen Neslihan Tonbul, sivil toplum inisiyatiflerinde de aktif olarak yer almaktadır.

 

Turcas Petrol A.Ş. Hakkında :

82 yıllık geçmişi ile Turcas, bugün faaliyet gösterdiği alanlarda öncü konumda olan birçok şirkete iştirak eden bir holding konumundadır (BİST:TRCAS). 3Ç-2013 itibariyle 1.14 Milyar TL aktif büyüklük ve 726.7 Milyon TL öz sermayeye ulaşan, aynı dönem sonunda 41 Milyon TL net kar elde eden Turcas, Türkiye enerji sektöründeki sürdürülebilir performansı ve gerçekleştirdiği başarılı işbirlikleriyle uluslararası kurumsal bir kültüre sahiptir.

 

Turcas, liberalleşen Türkiye enerji piyasalarında; Shell ile birlikte Shell & Turcas Petrol A.Ş. bünyesinde akaryakıt dağıtımı ve madeni yağlar, Azerbaycan Devlet Petrol ve Doğalgaz Şirketi SOCAR ile birlikte STAR Rafineri A.Ş. bünyesinde petrol rafineri yatırım ve  Alman RWE ile birlikte RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş. bünyesinde elektrik üretimi ve ticareti faaliyetlerini sürdüren entegre bir enerji şirketidir. Turcas aynı zamanda Türkiye’nin ilk özel petrol rafinerisi ve bugün Akdeniz’e kıyısı olan en büyük akaryakıt depolama tesislerinden biri olan ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş.’nin de ortağıdır.

www.turcas.com.tr

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Trendler

Exit mobile version